Válogatott: Münchenben úgy tartják, kijutunk az Eb-re - Király

Vágólapra másolva!
2010.10.14. 14:28
A magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Király Gábor szerint a négy Eb-selejtezőn szerzett kilenc pont jónak mondható, de egyelőre nem érdemes számolgatni. Az 1860 München játékosa elmondta, klubcsapatánál azzal fogadták a finnek elleni meccs után, hogy Magyarország kijut a 2012-es Eb-re.

„A négy meccsen szerzett kilenc pont jónak mondható, az utóbbi három meccsen egyszerűen nem hibázhattunk, hoznunk kellett őket – kezdi a vasenepe.hu oldalon idézett nyilatkozatát a magyar válogatott kapusa, Király Gábor. – De egyelőre felesleges számolgatnunk, hiszen játszunk Moldovában, kétszer a hollandokkal is, jönnek a svédek, a finnek is, és persze megyünk San Marinóba is." vasenepe.hu oldalon idézett nyilatkozatát a magyar válogatott kapusa, Király Gábor. – De egyelőre felesleges számolgatnunk, hiszen játszunk Moldovában, kétszer a hollandokkal is, jönnek a svédek, a finnek is, és persze megyünk San Marinóba is."

„Ami a keddi, finnek elleni meccset illeti: azt a derbit egyszerűen meg kellett nyernünk – mindennek úgy kellett történnie, ahogy történt. A helyzetek számát tekintve egál volt a meccs, és bár a finnek is jól játszottak – különösen Litmanen beállását követően jöttek ránk – a találkozó nagy részében a mi akaratunk érvényesült. Nekem nem sok védenivalóm volt a meccsen, az első félidőben lőttek egy kapufát a finnek, amiből sajnos nem sokat láttam, hiszen csak az utolsó pillanatban vette észre a labdát. A második játékrészben Forssell lefordulás utáni, jobb sarokra tartó lövésénél akadt dolgom. A hajrában pedig egy beívelésre léptem ki – lehet, hogy nem volt látványos momentum, de én fontosnak éreztem. Ezen kívül igyekeztem nyugalmat árasztani, ha túlságosan leültünk, akkor felpörgettem a fiúkat, ha felpörögtünk, akkor próbáltam megnyugtatni őket" – fogalmazott Király.

„Meglehetősen rövid idő állt rendelkezésre a hátvédsornak arra, hogy összeszokjon, ennek ellenére én bízom bennük, ők pedig megbíznak bennem: ez másként nem is mehet" – folytatta a kapus.

„Tudom, hogy odahaza is nagy visszhangja volt a helsinki győzelmünknek, a korábbi meccsekhez képest én is jóval több gratuláló sms-t kaptam. Ráadásul amikor visszatértem a klubomhoz Münchenbe, a szertárostól kezdve az edzőn át mindenki azt mondogatta, hogy »na, kijutunk az Eb-re«. Hangsúlyozom: nem kérdezték, mondták. Nekik is azt válaszoltam, hogy azért várjunk még ezzel, hiszen a neheze még hátra van" – zárta szavait az 1860 Münchenben védő Király.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik