11-es párbaj: Liverpool–Chelsea

Vágólapra másolva!
2010.04.30. 09:47
null
A Pool még reménykedhet a negyedik hely megszerzésében, a Chelsea a bajnoki címre hajt (Fotó: Action Images)
Címkék
11-es párbajunkban két független szakértő latolgatja a hétvége három nagy meccsének esélyeit. Bízunk benne, hogy a lenti információk minden kedves olvasó számára hasznosnak bizonyulnak, és körültekintő döntéseket tudnak hozni a fogadásaiknál. Jó szórakozást kívánunk! (x)
AZ NSO ELEMZÉSE

Mindkét csapat számára plusz téttel bír a hétvégi összecsapás, de talán Carlo Ancelotti együttesének lehet fontosabb a mérkőzés három pontjának megszerzése, hiszen két fordulóval a bajnokság vége előtt egy pont az előnye a tabella élén az MU-val szemben.

 

A Liverpool ezzel szemben az európai kupaindulást jelentő helyekért küzd, és a riválisok eredményeitől függően még BL-pozícióban is végezhet.

 

Nem kérdés, hogy Fernando Torres pótlása a legnehezebb feladat Liverpoolban, hiszen a spanyol támadó hatékonyságát senki sem tudja biztosítani a csapatból.

 

A csütörtöki, Atlético Madrid elleni El-elődöntő-visszavágó előtt még ráadásul az is kérdéses volt, hogy a másik két támadó, Dirk Kuyt és David Ngog bevethető állapotban lesz-e a mérkőzésre, mert egyikőjük sem edzhetett a mérkőzés előtt kisebb sérülés miatt.

 

A Chelsea továbbra is nélkülözi Ricardo Carvalhót, José Bosingwát és Michael Essient, ám a „kékek" kerete alighanem nélkülük is a legerősebb a bajnokságban, amit jelez az is, hogy a Tottenham elleni vereség (1–2) után valóságos erődemonstrációt tartott a csapat a Stoke ellen (7–0).

 

Ami a közelmúltat illeti: a legutóbbi szezonban a Liverpool 2–0-ra legyőzte hazai pályán a Chelsea-t, ősszel a „kékek" nyertek ugyanennyire.

LIVERPOOL (7.)–CHELSEA (1.)
Premier League, 37. forduló
Liverpool; vasárnap, 14.30 

A SPORTINGBET.HU ELEMZÉSE

A hétvége kiemelt Premier League-találkozóján a bajnoki cím mellett a BL-indulás is a tét. Az a meglehetősen pikáns helyzet állt elő ugyanis, hogy a bajnoki cím reményében a Chelsea mögött egy ponttal álló Manchester United kénytelen egyik örök riválisának, a negyedik Tottenhamtől két ponttal lemaradó, hetedik Liverpoolnak szurkolni, hogy esélye legyen utolérni a londoniakat. Szerencse a United számára, hogy van még egy kis esélyük a „vörösöknek" a BL-indulást érő pozícióban végezni...

Persze, ahhoz nemcsak le kellene győzni az idegenben is esélyes „kékeket", hanem a záró fordulóban, a Hull City ellen is kellenének a pontok, arról nem is beszélve, hogy elképesztő betlisorozatra lenne szükség a Spurs, Man. City, Aston Villa triótól is. Ráadásul a Liverpool ugyebár még érdekelt volt az Európa-liga elődöntőjében is, ahol csütörtök este visszavágón fogadta a spanyol Atlético Madridot, s hosszabbításos mérkőzést játszott. Ráadásul a spanyolok búcsúztatták a Poolt, amelynek nem sok ereje maradhatott még a Chelsea-re.

Méghozzá arra a Chelsea-re, amely igen gyorsan feledtetni tudta a két héttel ezelőtti, Tottenham elleni kisiklást (2–1) azzal, hogy a múlt héten  könnyed hetessel küldte haza a vendég Stoke-ot. Szinte hihetetlen, de Carlo Ancelotti csapata már harmadszorra szerzett hét gólt egy bajnokin, nemhogy ebben az idényben, hanem csak ebben a naptári évben! A Stoke ellen meglepő volt, hogy háromszor is betalált Salomon Kalou, viszont azon már senki nem lepődik meg, hogy Frank Lampard ismét kétszer volt eredményes – a válogatott középpályás immár 20 gólos ebben a bajnokságban, és természetesen ezúttal is ott találjuk a legesélyesebb Chelsea-gólszerzők között. Hétszeres a kifizetés, ha Lampard szerzi az első gólt, csak Drogba és Anelka előzi meg őt a rangsorban.

Gólok terén azért a Pool sem panaszkodhat mostanában: két legutóbbi bajnokiján először a West Hamet fogadta, és küldte haza sima 3–0-val, ezt követően pedig Burnley-ben nyert 4–0-ra. Utóbbi találkozót a klub talizmánja, Steven Gerrard döntötte el a félidei 0–0 után, amikor a második játékrész első 14 percében két gólt szerzett. Stevie G neve mellett 8-as szorzó áll, mint első gólszerző.

A hazai pályán idén eddig csak kétszer veszítő liverpooliak egyébként Londonban az „odavágón" 2–0-s vereséget szenvedtek az ősszel – a gólokat Anelka és Malouda szerezte.

Érdekes módon a tavalyi idényben a „vörösök" oda-vissza verték a „kékeket" a bajnokságban – emlékezetes, hogy az Anfield Roadon a most sérült Fernando Torres a 89. és a 90. percben talált be, hogy aztán a BL-ben álljanak bosszút a londoniak. 

Idén tehát a „kékek" előtt a lehetőség, hogy oda-vissza megnyerjék ezt a klasszikus párosítást. Elnézve formájukat, nehéz elképzelni, hogy ne szerezzenek gólt, és figyelembe véve Torres hiányzását, nehéz elképzelni, hogy fel tudná venni velük a harcot a házigazda. Az újabb 2–0-s londoni siker 9.50-es szorzóval fizet a pontos eredmény listában, a dupla eredmény listában pedig 4.75-szörös a kifizetés, ha félidei döntetlen után nyer a Chelsea, és 2.80-as szorzóval fizet, ha már a félidőben is a bajnoki cím felé menetelő vendégek vezetnek.

A Chelsea számára ez idén az utolsó komoly teszt a bajnokságban (jövő héten a Wigant fogadják, majd FA-kupa döntő a Portsmouth ellen), így bármennyire is reménykedhet a Manchester United, Ancelottinak nem lesz nehéz dolga, hogy maximálisra csavarja játékosai koncentrációját. Jó szórakozást! 

SZAVAZÁS

Ön szerint mi lesz a Liverpool–Chelsea mérkőzés végeredménye?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

11-ES PÁRBAJ: Villarreal–Barcelona

11-ES PÁRBAJ: Schalke–Werder Bremen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik