73 ezer néző és német siker a hivatalos nyitó meccsen Berlinben

Vágólapra másolva!
2011.06.26. 20:15
null
Megtelt a berlini stadion a hivatalos nyitómeccsre (Fotó: Reuters)
Címkék
A női labdarúgó-világbajnokság hivatalos nyitómeccsén (valójában a második találkozón) a házigazda Németország 73 680 néző előtt 2–1-re győzött Kanada ellen Berlinben.

A 2011-es női labdarúgó-világbajnokság hivatalos nyitómérkőzése, a Németország–Kanada találkozó valójában a torna második meccse volt, korábban szintén az A-csoport találkozóján Franciaország 1–0-ra győzött Nigéria ellen.

A házigazda németek nagyon komolyan vették a rendezést, valamint a médiában is igyekeztek felhívni a figyelmet az első, 1991-ben rendezett világbajnokság óta nagy fejlődésen áteső női labdarúgásra. Ennek a hivatalos nyitómeccsen látható is volt az eredménye, a berlini Olimpiai Stadion megtelt, 73 680 néző biztatta a legnagyobb favoritnak tartott és a legutóbbi két vb-t megnyert hazai válogatottat. Ez a nézőszám egyébként rekordnak számít Európában.

Az első nagy lehetőség az igazi női futballikon, Carolina Morace (550 gólt szerzett az olasz bajnokságban és övé vb-k történetének első mesterhármasa is) által irányított Kanada előtt adódott, de Christine Sinclairnek nem sikerült eltalálnia a kaput. (A kanadai válogatott a világranglista hatodik helyén áll, Magyarország a harmincadik, ennek tudatában a mieink felkészülési meccsen elszenvedett 1–0-s veresége a „juharlevelesek" ellen igen szép eredménynek számít.)

Még tíz perc sem telt el a mérkőzésből, de a német szurkolók már ünnepeltek: Kerstin Garefrekes egy baloldali beadást fejelt a kanadaiak kapujába. 1–0

Így ünnepelték a németek az első gólt (Fotó: Reuters)
Így ünnepelték a németek az első gólt (Fotó: Reuters)

A folytatásban bár Kanada birtokolta többet a labdát, a németek veszélyesebben játszottak, de mindkét részről benne volt a gól a mérkőzésben.

Még az első félidőben egy mélységi indítást követően aztán Celia Okoyino da Mbabi lépett ki és helyezte higgadtan a labdát a kanadai kapuba ezzel kétgólosra növelve a rendező ország válogatottjának előnyét. Ezzel a női Nationalelf a világbajnokságok történetének legeredményesebb válogatottjává lépett elő.

A második félidőben a németek uralták a meccset, nagy gólhelyzeteiknél azonban nem igazn volt szerencséjük. A rutinos Brgit Prinzet a jövő reménysége, Alxandra Popp váltotta, aki rögtön egy veszélyes lövéssel bizonyította, nem hiába tartják nagy tehetségnek.

Az első gól szerzője, Kerstin Garefrekes előtt óriási lehetőség adódott, de nem sikerült betalálnia az üres kapuba, Simone Laudehr távoli bombája pedig a kapufán csattant, maradt a 2–0-s német vezetés.

A találkozó 82. percében a korábban orrtörést szenvedő, de ennek ellenére a pályán maradó Christine Sinclair hirtelen szorossá tette a meccset, nagyszerű szabadrúgása ugyanis háríthatatlanul szállt a németek kapujába. 2–1 A szépítő gól talán túl későn született, egyenlíteni már nem sikerült a kanadaiaknak, így a házigazda és legnagyobb esélyes Németország megnyerte első mérkőzését.

A világbajnokság hétfőn a B-csoport találkozóival, a Japán–Új-Zéland és a Mexikó–Anglia meccsekkel folytatódik.

NŐI LABDARÚGÓ-VB
A-CSOPORT
Németország–Kanada 2–1
KORÁBBAN
Nigéria–Franciaország 0–1

 

A VB CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT D-CSOPORT
Franciaország Japán Egyesült Államok Brazília
Németország Új-Zéland Észak-Korea Ausztrália
Kanada Mexikó Kolumbia Norvégia
Nigéria Anglia Svédország Egyenlítői-Guinea

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik