A Barcelona búcsúzóul bevette az Américát

Vágólapra másolva!
2011.08.07. 00:27
null
Az energikus David Villa ötpercenként került helyzetbe (Fotó: Reuters)
Címkék
Felkészülési mérkőzésen az Egyesült Államokban turnézó spanyol Barcelona labdarúgócsapata David Villa vezérletével birkózta le a mexikói Club Américát a Dallas Cowboys NFL-stadionjában.

Pep Guardiola ezúttal nem aprózta el: a lehető legerősebb kezdőt küldte ki a pályára. Csapata a mexikói Chivastól Miamiban kapott ki 4–1-re, azt megelőzően Washingtonban az angol Manchester United 2–1-re verte meg. Mindez alighanem hagyott olyan mély nyomot a fiatal szakemberben, hogy hiúsága felülkerekedjen az észérveken és a tengerentúli hakni utolsó állomásán valami szép emléket hagyjon maga után a jenkikben. Mert ezúttal az észérvek másodrangú kérdéssé váltak csupán. Utóbbiból a felkészülési időszakban úgy is tele van a padlás: a rutinos spílerek sok helyen pihennek, csak csereként állnak be, így rendre bizonyítási lehetőséget kapnak a második sorok. Aztán a fiatalok, a perememberek és az új igazolások vagy tudnak élni azzal, vagy nem.

A katalánok kezdőjében ezúttal senkinek nem kellett a renoméja után hosszasan kutatni, tekintve, hogy a Víctor Valdés – Adriano, Busquets, Piqué, Abidal – Seydou Keita, Xavi, Iniesta – Thiago Alcántara, Pedro, David Villa összeállítású tizenegy állt fel a kezdéshez.

A mexikói ellenfél viszont nem akart mellékszerepet játszani, futballistái sok mozgással próbálták meg elejét venni a Barcelona sokpasszos támadásainak. Ez csak részben sikerült, mert az igaz ugyan, hogy a katalánok önmagukhoz képest talán fele annyi passzt produkáltak, a kapura viszont így is kellően veszélyesek voltak. Mindenek előtt David Villa. A center nagyon elkapta a fonalat, nagyon kijárt neki, hogy annyi próbálkozást követően a 24. percben éppen ő legyen az, aki vezetéshez juttatja majd övéit. Akkor egy kombinatív jobb oldali akció végén a kaputól hat méterre felugorva fejelt a kapu rövid, bal oldalába egy remek beadást. 0–1

DAVID VILLA GÓLJA

David Villa kis szerencsével akár egymaga lerendezhette volna a találkozót még a szünet előtt, bár ordító helyzetben nem hibázott, bátran vállalta el a befejezéseket, de védők szorításában, éles szögből leadott lövései nem bizonyultak sikeresnek.

A második félidőt ugyancsak David Villa kiváló lövése vezette fel. A játék ritmusa a percek múlásával sem csökkent, a folyamatosan érkező cseréknek köszönhetően azonban a Barcelona már nem tudott mezőnyben olyan folyamatos játékot produkálni. Kiegyenlítettebb játékot élvezhetett a magát láthatóan jól érző publikum, amely az után sem dőlt a kardjába, hogy a mexikói egyenlítés helyett a Barcelona újabb gólt szerzett.

Gerard Deulofeu csinált meg egy bátor, lendületes cselt a bal szélen már a tizenhatoson belül, és bár kibillentették az egyensúlyából, estében is középre tudta még pöckölni a labdát, amelyet a berobbanó Seydou Keita juttatott a kapuba már a 90. percben, közvetlen a lefújás előtti pillanatokban. 0–2

SEYDOU KEITA GÓLJA

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Club América (mexikói)–Barcelona (spanyol)
0–2
G: David Villa 24., Seydou Keita 90.
KORÁBBAN
Benfica (portugál)–Arsenal (angol)

2–1

AEK Athén (görög)–Getafe (spanyol) 0–1
Celta Vigo (spanyol)–Sporting Gijón (spanyol) 0–0
Tottenham (angol)–Athletic Bilbao (spanyol) 2–1
Granada (spanyol)–Almeria (spanyol) 1–1
Braga (portugál)–Aston Villa (angol) 1–1
Hercules (spanyol)–Murcia (spanyol) 1–1
Rayo Vallecano (spanyol)–Deportivo La Coruna (spanyol) 0–1
Liverpool (angol)–Valencia (spanyol) 2–0
Hibernian (skót)–Sunderland (angol) 0–0
Kilmarnock (skót)–Blackburn Rovers (angol) 1–4
Newcastle United (angol)–Fiorentina (olasz) 0–0 – félbeszakadt
Norwich City (angol)–Parma (olasz) 3–0
Rangers (skót)–Chelsea (angol) 1–3
Swansea City (walesi)–Real Betis (spanyol) 1–0
Wolverhampton (angol)–Zaragoza (spanyol) 2–0
Tiencsin Teda (kínai)–Real Madrid (spanyol) 0–6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik