A Barcelona tizenegyesekkel verte meg az Intert

Vágólapra másolva!
2011.07.26. 20:34
null
Jó kis felkészülési meccset játszott egymással a két csapat (Fotó: Reuters)
Címkék
A müncheni Audi-kupa elődöntőjében a Barcelona 2–2-es rendes játékidő után tizenegyesekkel győzte le a brazil Internacionalt. Sikerével a Barca bejutott a döntőbe, ahol a Bayern München–Milan mérkőzés győztesével játszik majd.

Igen illusztris „társasággal" rendezik 2011-ben az Audi-kupát. A müncheni Alianz Arenában megrendezésre kerülő négycsapatos viadalon a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona, a 2010-es Libertadores-kupa-győztes brazil Internacional, az olasz bajnok Milan és a házigazda Bayern München vesz részt. A nyitó mérkőzésen a Barca és az Inter csapott össze egymással.

A Valdés – Cuenca, Fontás, Maxwell – Busquets, Keita, Thiago, Iniesta, Riverola – Afellay, Soriano kezdőcsapattal felálló „gránátvörös-kékek" pedig nagyon hamar megszerezték a vezetést. A 14. percben egy remek szabadrúgás-variáció után Thiagóhoz került a labda, aki közelről simán belsőzött nyolc méterről Muriel kapus hóna alatt a kapuba.

A találkozó első félidejében természetesen a Barca játszott fölényben. A katalánok a már megszokott rövidpasszos, labdatartós játékukkal operáltak. Aztán a második félidőben szinte a semmiből egyenlített a brazil csapat. Az 55. percben Damiao kapott remek kiugratást, a kapujából kilépő Pinto elérte a labdát, de az pont Nei elé került, aki a kapuba lőtt.

Nem örülhetett azonban sokáig az egyenlítésnek az Inter, amely a 63. percben Jonathan góljával ismét hátrányba került. Öt perccel a rendes játékidő lejárta előtt azonban egyenlített a brazil csapat: Damiao közelről fejelt a Barca kapujába – Pinto közelről figyelte az eseményeket, a bal oldali szöglet az ötösön belülre érkezett...

Az Audi-kupa kiírása szerint a döntetlennel záruló kilencven perc után nem hosszabbítás, hanem tizenegyesrúgások következnek. Így volt ez most is, az „idegek harcát" a Barcelona bírta jobban, két Inter-játékos is hibázott.

A fináléban a Bayern München–Milan mérkőzés győztesével játszik a katalán együttes. Az elődöntő két vesztese a bronzéremért csaphat össze egymással.

BARCELONA–INTERNACIONAL 2–2 (TIZENEGYESEKKEL 4–2)


AUDI-KUPA
ELŐDÖNTŐ
BARCELONA (spanyol)–INTERNACIONAL (brazil) 2–2 – tizenegyesekkel 4–2
Allianz Arena, V: Brych (német).
BARCELONA: Valdés (Pinto, 46.) – Cuenca (Jeffrén, 46.), Fontás (Romeu, 69.), Maxwell – Busquets, Keita (Espinosa, 65.), Iniesta (Jonathan, 46.), Thiago (Carmona, 59.), Riverola (Balliu, 48.) – Afellay (Pedro, 46.), Soriano. Vezetőedző: Pep Guardiola.
INTERNACIONAL: Muriel – Nei (Zé Mario, 83.), Bolívar, R. Moledo, Kléber – Bolatti (Glaydson, 69.), Elton (Goulart, 51.), Tinga (Wilson, 69.), Andrezinho (Ramos, 84.), D´Alessandro (J. Paulo, 83.) – Leandro Damiao. Vezetőedző: Osmar Loss.
G: Thiago (14.), Jonathan (63.), ill. Nei (55.), Damiao (85.)
KÉSŐBB
Bayern München (német)–Milan (olasz)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik