Aranylabda-gála: Nem veszítettem, nem történt semmi - Xavi

Vágólapra másolva!
2011.01.10. 20:43
Címkék
A harmadik helyen végzett a 2010-es FIFA-Aranylabda-szavazáson Xavi Hernández, a Barcelona labdarúgócsapatának világbajnok középpályása. Az egyik favorit sportszerűen vette tudomásul, hogy végül gratulálni kényszerült a címét megvédő klubtársnak, az argentin Lionel Merssinek.

„Bármelyikünk győz, az valahol meglepetés lett volna – mondta az eredményhirdetést követően Xavi. – Gratulálok Leónak. Élveztük a pillanatot, hogy itt lehettünk a gálán és azt, hogy a díj a Barcelona öltözőjén belül marad."

 

A katalán középpályás nem volt hajlandó úgy felfogni a szavazást, mint egy soha vissza nem térő lehetőséget arra, hogy győztes legyen.

„Majd meglátjuk, mit hoz az idei év, mert sosem lehet tudni. Egy biztos, az én lelkesedésem változatlan marad. Az én életem akkor sem változott volna meg, ha nyerek, és nem változik majd most sem, hogy nem nyertem. Nem veszítettem, nem történt semmi. Az Aranylabda úgy is otthon maradt"

 

Xavi nem kerülhette meg azt a kérdést sem, hogy vajon a sikertelen vb-szereplés ellenére jó helyre került-e Messihez, pontosabban maradt az argentinnál az Aranylabda?

 

„Mi hárman megérdemeltük a díjat, mint a Barcelona játékosai, és mint sok olyan más futballista, aki most nem lehetett itt velünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik