Audi-kupa: a Spurs nyerte meg a tornát, a Real Madridé a bronz

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.07.31. 23:00
null
A Real Madrid 5–3-ra legyőzte a Fenerbahcét (Fotó: Twitter/Real Madrid)
A Tottenham Hotspur 2–2-es döntetlent játszott a Bayern Münchennel a 2019-es Audi-kupa döntőjében, tizenegyesekkel pedig 6–5-re győzött, ezzel ő nyerte meg a felkészülési tornát. A bronzmeccsen a Real Madrid 5–3-ra legyőzte a Fenerbahcét, és a harmadik helyen végzett.

A madridiak kedden a Tottenhamtől kaptak ki 1–0-ra, míg a Fenerbahce a Bayern ellen szenvedett súlyos, 6–1-es vereséget. Ennek megfelelően az Audi-kupa harmadik helyéért zajló mérkőzésen a spanyol és a török csapat találkozott egymással.

Az első félidőben szórakoztató futballt láthattunk, a Fener már a 6. percben vezetett, ám Karim Benzema góljával hamar megfordította az eredményt a Real. Az első fél óra után Dirar révén egyenlítettek a törökök, így 2–2-vel fordulhattak a felek.

A második játékrészben Benzema megszerezte harmadik gólját is, de még erre is tudott válaszolni Ersun Yanal együttese, így 60 perc után 3–3-at mutatott az eredményjelző. A végén azonban Ramosék örülhettek, előbb Nacho lőtt gólt, majd Mariano biztosította be a madridiaknak a bronzérmet jelentő győzelmet.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A Spurs nyerte meg a 2019-es Audi-kupát (Fotó: AFP)
A Spurs nyerte meg a 2019-es Audi-kupát (Fotó: AFP)

A Tottenham és a Bayern játszotta a döntőt az Allianz Arénában, ahol az angolok jóval erősebb kezdővel léptek pályára, mint a bajor együttes. Mauricio Pochettino együttese hamar megszerezte a vezetést: a 19. percben Eric Lamela tökéletes passzt kapott, és neki már csak az üres kapuba kellett juttatnia a labdát. Az első félidőben a Bayern nem tudott egyenlíteni, így egygólos Spurs előnnyel jöhettek ki a csapatok a második félidőre.

A folytatásban a Spurs megduplázta előnyét, a csereként beálló Christian Eriksen lőtte ki a jobb alsót a tizenhatoson belülről. Csupán két perccel később azonban a Bayern is gólt szerzett, a fiatal új igazolás, Jann-Fiete Arp lőtt egy az egyben a kapus mellett a hálóba.

A 76. percben csereként beállt Kingsley Coman, aki mindössze egy percet töltött a pályán, amikor egy versenyfutást követően rosszul lépett, és megsérült. Azonnal jelezte, hogy nagy a baj, rögtön le kellett cserélni. Egyelőre nem lehet tudni, mennyire súlyos a sérülése, reakciója alapján azonban annak tűnik.

A 82. percben egyenlítettek a németek: Alphonso Davies átvette a labdát 20 méterre a kaputól, majd védhetetlen lövést eresztett meg a kapu bal oldalába.

A rendes játékidőben már nem született gól, így 2–2-es eredmény után jöhetett a tizenegyespárbaj, amelyet 6–5-re a londoniak nyertek meg, így a Tottenham lett a 2019-es Audi-kupa-győztes.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
AUDI-KUPA, MÜNCHEN
BRONZMÉRKŐZÉS

Real Madrid (spanyol)–Fenerbahce (török) 5–3 (2–2)
Real Madrid: Navas (Lunin, a szünetben) – Odriozola (Carvajal, 61.), Varane (De La Fuente, a szünetben), Nacho, Marcelo (M. Gutiérrez, 61.) – F. Valverde (Kubo, 73.), T. Kroos (Seoane, 74.) – Rodrygo (Vinícius Junior, 62.), Isco (Modric, 73.), E. Hazard (Lucas, a szünetben) – Benzema (Mariano, 61.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Fenerbahce: Bayindir – Saglam (Isla, 57.), D. Reyes, M. Siqueira (Szajjadmanes, 82.), Dirar (Akbulut, 74.) – Potuk (Ekici, 74.), Tufan, Kadioglu (Moses, 57.), G. Rodrigues (Tunc, 74.) – M. Kruse, Muriqi (M. Frey, 74.). Vezetőedző: Ersun Yanal
Gólszerző: Benzema (12., 27., 53.), Nacho (62.), Mariano (80.), ill. G. Rodrigues (6.), Dirar (35.), Tufan (59.)

DÖNTŐ
Tottenham Hotspur (angol)–Bayern München (német) 2–2 (1–0) – 11-esekkel 6–5
Tottenham:
Lloris (Gazzaniga, a szünetben) – Walker-Peters (Foyth, a szünetben; Marsh, 80.), Sánchez (Alderweireld, a szünetben), Vertonghen (Tanganga, a szünetben), Rose (H. White, a szünetben) – Winks (Skipp, a szünetben), M. Sissoko (Georgiou, 84.) – Lamela (Eriksen, a szünetben), Alli (Kane, a szünetben), N'koudou (Szon Hung Min, a szünetben) – Lucas. Vezetőedző: Mauricio Pochettino
Bayern:
Neuer (Ulreich, a szünetben) – Kehl (T. Müller, 79.), Süle (Zylla, a szünetben; K. Coman, 76.; Mihaljevic, 77.), Pavard, Davies – Will (J. Boateng, a szünetben), Tolisso (R. Sanches, 61.) – Singh, Johansson (Alaba, 60.), Nollenberger (Thiago Alcantara, 62.) – Arp (Lewandowski, 75.). Vezetőedző: Niko Kovac
Gólszerző:
Lamela (19.), Eriksen (59.), ill. Arp (61.), Davies (82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik