Az Atalanta megakadályozná a Roma élre állását

Vágólapra másolva!
2010.04.11. 12:42
null
Aggódhat az Inter, ma elveszítheti első helyét (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Inter tegnapi botlásával nagy lehetőség elé került az AS Roma: a fővárosiak megelőzhetik a címvédőt a tabellán, ha megverik az Atalantát. A kiesés ellen küzdő csapatnál azonban meg akarják nehezíteni a „farkasok" dolgát.

SERIE A

Az Inter tegnap este két pontot Firenzében hagyott, miután 2–2-es döntetlent játszott a Fiorentina ellen, így nagy lehetőség elé került az AS Roma, mivel ha sikerül megvernie az Atalantát a fővárosban, akkor az élre áll.

A milánói fekete-kékek egyébként a 81.percben még vezettek, ám Per Kröldrup egy szöglet egyenlített. Marco Branca, az Inter sportigazgatója úgy véli, nem koncentrált eléggé a címvédő.

„Valószínűleg azt gondoltuk, hogy már megnyertük a meccset, és már nem koncentráltunk eléggé. Sajnálatos, hogy így alakult, főleg, hogy szervezettek szoktunk lenni az állított szituációknál" – mondta Branca.

Az AS Roma tehát a saját kezébe veheti a sorsát, és megelőzheti a tabellán az Intert. A „farkasok" a kiesés ellen küzdő Atalantát fogadják, ám nem biztos, hogy könnyű dolguk lesz.

„Mindenki azt várja, hogy a Roma győz majd, nekünk pedig több játékosunk is hiányzik. Tudjuk, hogy a bajnokság egyik legjobb formában lévő együttesével találkozunk, de bízunk magunkban. Felkészültünk, hogy jó meccset játszunk" – mondta Bortolo Mutti, az Atalanta vezetőedzője.

Az AC Milannak is megvan az esélye, hogy felzárkózzon a városi riválishoz: a piros-feketék a 13. helyen álló Cataniát fogadják vasárnap délután.

PRIMERA DIVISIÓN

A spanyol bajnokságban szombaton rendezték a 31. forduló slágermérkőzését, az el clásicót, amelyet a Barcelona nyert meg 2–0-ra. De azért vasárnap is lesz izgalmas találkozó: a tabella harmadik helyén álló Valencia a Bajnokok Ligája-indulásra pályázó Mallorcával csap össze, amely győzelme esetén pontban beérheti a negyedik Sevillát.

Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna a Zaragozát fogadja. A pamplonai együttes magyar légiósa helyet kapott együttese keretében, de a spanyol sportnapilapok arra számítanak, hogy a cserepadon kezdi a mérkőzést. Mindenesetre José Antonio Camacho vezetőedző mindig csak a találkozó előtti pillanatokban hozza nyilvánosságra kezdőcsapatát.

FA-KUPA

A világ talán legpatinásabb kupasorozatának elődöntőjében vasárnap a Tottenham–Portsmouth találkozót rendezik a Wembleyben, a találkozó győztese a Chelsea ellen vívja májusban a döntőt.

PREMIER LEAGUE

A Bajnokok Ligájából hét közben kieső Manchester United a Blackburn otthonában javíthat, egy esetleges győzelemmel pedig legalább kedd estig élre állna. A „vörös ördögökkel” ellentétben a vasárnap egymással mérkőző Liverpool és Fulham még áll az európai porondon – előbbi az Atlético Madrid, utóbbi a Hamburg ellen harcolhatja ki az Európa-liga döntőjébe jutást –, a vendégeknél várhatóan ismét a kezdőcsapat tagjaként lép pályára az utóbbi időszakban jó formában lévő Gera Zoltán.

BUNDESLIGA

A címvédő Wolfsburg megszerezné első élvonalbeli sikerét a Nürnberg otthonában, könnyű mérkőzésre ugyanakkor nem számíthat, hiszen a frankok vendégeként a Bayern München is fontos pontokat hullajtott, valamint a Bayer Leverkusen is ott veszítette el veretlenségét.

A jelenleg hetedik helyen álló Hamburg a Bochum ellen közelítene az európai kupaszereplést-érő helyekhez.

VASÁRNAPI PROGRAM 
 
FA-KUPA, ELŐDÖNTŐ
Tottenham–Portsmouth 17.00 Tv: Sport Klub
   
PREMIER LEAGUE, 34. FORDULÓ
Wolverhampton–Stoke 13.00 Tv: Eurosport2
Blackburn–Man. United 14.30 Tv: Digi Sport
Liverpool–Fulham 16.00
Manchester City–Birmingham 17.00 Tv: Eurosport2
   
PRIMERA DIVISIÓN, 31. FORDULÓ
Deportivo–Santander 17.00
Athletic Bilbao–Almería 17.00
Osasuna–Zaragoza 17.00
Espanyol–Atlético Madrid 19.00 Tv: Sport1
Mallorca–Valencia 21.00 Tv: Sport1
   
SERIE A, 33. FORDULÓ
Roma–Atalanta 15.00
Siena–Bari 15.00
Juventus–Cagliari 15.00
Milan–Catania 15.00 Tv: Sport2
Palermo–Chievo 15.00
Bologna–Lazio 15.00
Livorno–Udinese 15.00
Sampdoria–Genoa 20.45 Tv: Sport2
   
BUNDESLIGA, 30. FORDULÓ
Bochum–Hamburg 15.30
Nürnberg–Wolfsburg 17.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik