Belgium: halálosan megfenyegették a kacsát kidobó futballistát

Vágólapra másolva!
2010.11.02. 17:34
Váratlan fordulatot vett Habib Habibou története: a belga labdarúgó-bajnokságban szereplő Zulte Waregen játékosának nemcsak az állatvédők támadásaival, hanem halálos fenyegetéssel is szembe kell néznie, amiért durva mozdulattal kihajította a pályáról a Lokeren elleni vasárnapi mérkőzésen a játéktérre tévedő vadkacsát.

„A futballista viselkedése elfogadhatatlan, úgy dobta ki azt a vadkacsát, mintha valami hulladék lenne, nem pedig egy élőlény" – idézte a Het Laatste Nieuws a belga állatvédők szövetségének elnökét. Ennél is messzebbre mentek azok, akik a játékos honlapján rasszista tartalmú üzeneteket, sőt halálos fenyegetést is elhelyeztek.

A közép-afrikai futballista a klubján keresztül kért bocsánatot. „Mindenki előtt megígérem, hogy soha többé nem teszek ilyesmit – tolmácsolta a klub menedzsere a játékos szavait, majd hozzátette: – Kérjük, vegyék figyelembe a körülményeket. Vezetett az ellenfél, fogyott a játékidő, aztán hirtelen valami egészen váratlan történt: megjelent egy kacsa a pályán. Habibou ösztönösen cselekedett, aki ismeri őt, tudja, hogy nem állt szándékában fájdalmat okozni az állatnak."

A Lokeren elleni mérkőzés 1–1-re végződött, a hazai pályán játszó Zulte az utolsó percben egyenlített ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik