Belgium: Juhász gólja egy pontot hozott, Tőzsérék nyertek

Vágólapra másolva!
2011.04.20. 22:31
null
Juhász gólja egy pontot hozott a konyhára<br /> (Fotó: Action Images)
Címkék
A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság rájátszásában Juhász Roland betalált a Gent hálójába, az Anderlecht 1–1-es döntetlenre végzett. A vezetést visszavette a bajnokságban a Genk, mely Tőzsér Dániellel a kezdőben (Köteles László nem kapott lehetőséget) 3–1-re verte meg az FC Brugest.

Ismét a Genk vezeti az igen szoros belga pontvadászatot: a limburgiak 3–1-es győzelemmel zárták a hétközi fordulót, míg az Anderlecht két pontot a Gent otthonában hagyott.

A brüsszeli lilák a Gent ellen már a 12. percben hátrányba kerültek, ekkor Smolders talált be Proto hálójába. A Gent jobban játszott, az Anderlecht támadójátékából hiányzott az elképzelés, de jól jött ekkor egy begyakorolt szögletvariáció: Juhász Roland érkezett egy kornerre és erős fejest küldött a kapuba a 36. percben – ez volt a negyedik bajnoki gólja a szezonban.

A második félidőben gól már nem esett, mindkét csapat reklamált (hiábavalóan) egy tizenegyest – az 1–1 nem igazán jó eredmény a rájátszásban eddig nem remeklő Anderlechtnek.

A Genkben felépült az első számú kapus Courtois – így Köteles László maradt tartaléksorban –, Tőzsér Dániel a kezdőcsapat tagja volt. A Genk egy óriási Marvin Ogunjimi helyzettel nyitott, de hiába támadott, nem tudta megzörgetni a hálót – bezzeg a Bruges első veszélyes akciójából igen. Egy szép kontra után Joseph Akpala fejelt Courtois hálójába.

A Genk egy kiválóan végigvitt akció után Ogunjimi révén megszerezte még a szünet előtt az egyenlítő gólt, majd a fordulás után Elianiv Barda büntetőjével és Jelle Vossen góljával döntött – és ismét éllovas győzelmével.

BELGA JUPILER PRO LEAGUE
RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ
Genk–FC Bruges 3–1
Gent–Anderlecht 1–1
AZ ÁLLÁS
1. Genk 4 2 2 6–6 38
2. Anderlecht 4 1 1 2 4–7 37
3. Standard Liege 3 3 8–3 34
4. FC Bruges 4 1 2 1 5–4 32
5. Gent 4 3 1 4–6 32
6. Lokeren 3 2 1 2–3 27

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik