Belgium: kihagyott büntető, kiállítás, öngól - így kezdtek Juhászék

Vágólapra másolva!
2011.07.29. 22:32
Címkék
Noha a skót Rangers kitartóan üldözi, Juhász Rolandnak péntek este a belga labdarúgó-bajnokság 2011–2012-es idényének nyitó mérkőzésén volt jelenése: az Anderlecht – soraiban a magyar védővel – a 93. percben kapott góllal vereséget szenvedett az élvonalba 61 év után visszatérő Oud-Heverlee Leuven vendégeként.

Az idény első tizenegyesét már a 12. percben megítélte a játékvezető, gól azonban nem született belőle: Romelu Lukaku, az Anderlecht fiatal csillaga rosszul helyezett lövését Yves Lenaerts kivédte. Hamarosan újabb baj érte a vendégeket: az újonnan igazolt Denis Odoi súlyos szabálytalanságért piros lapot kapott.

A brüsszeliek ennek ellenére még az első félidőben megszerezték a vezetést: Matías Suárez beadásából Lukaku lőtte az idény első gólját. Az előny az 52. percig tartott ki, akkor – hogy folytatódjék az Anderlechtet sújtó rendkívüli események sora – egy szabadrúgást követően Firmino Samuel fejéről a saját kapujába pattant a labda.

Már-már úgy tűnt, marad az 1–1, amikor a 93. percben Patrick Amoah kijátszotta a vendégek lescsapdáját, és remek labdaátvétel után belőtte az újonc győztes gólját.

A nyolc sárga és egy piros lapot hozó őrült mérkőzést Juhász végigjátszotta, őt nem kellett fegyelmeznie a játékvezetőnek.

BELGIUM, JUPILER PRO LEAGUE
1. FORDULÓ
Pénteki mérkőzés
OH Leuven–Anderlecht2–1
Szombati mérkőzések
Mons–Standard
Genk–Beerschot
Gent–Cercle Bruges
Lokeren–Zulte-Waregem
Kortrijk–Lierse
Mechelen–Sint-Truiden
Vasárnapi mérkőzés
FC Bruges–Westerlo

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik