Belgium: új fejezetet nyitott karrierjében Thierry Henry!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.26. 12:21
null
Thierry Henry egy tavaszi U21-es Arsenal-bajnokin (Fotó: Reuters)
Thierry Henry, a 2014-ben világ- és Európa-bajnokként visszavonult francia labdarúgó tagja lett a nemrégiben belga szövetségi kapitánnyá kinevezett Roberto Martínez stábjának.

 

Thierry Henry pályaedzői kinevezését a belga szövetség jelentette be péntek délben. A 123-szoros francia válogatott labdarúgó a visszavonulása óta televíziós szakkommentátorként dolgozik, és az Arsenal utánpótlásában a fiatalok képzésébe is belekóstolt.

A hivatalos meghatározás szerint második számú asszisztensnek felkért Henry Twitter-üzenetben reagált: „Nagy megtiszteltetés a »vörös ördögök« pályaedzőjének lenni. Köszönettel tartozom Roberto Martíneznek és a belga szövetségnek. Nagyon fel vagyok dobva, alig várom, hogy kezdődjön a munka!”

„Rengeteg tapasztalattal lesz a segítségünkre, és természetesen rajta tartja a szemét a Premier League-ben futballozó játékosainkon, akik elég sokan vannak – kommentálta a kinevezést Roberto Martínez, akinek első számú segítője Graeme Jones. – Különleges egyéniség, aki egészen másként közelít az edzői szakmához, mint stábunk többi tagja. Nem volt nehéz meggyőznöm őt, hogy csatlakozzon, hiszen nagyon érdekelte ez a munka. A belga válogatottól nem idegen az intrika, de ő majd segít a csapatszellem erősítésében, és abban, hogy trófeát nyerjünk.”

A belga válogatott szeptember elsején a spanyolokkal felkészülési mérkőzést vív Brüsszelben, majd 6-án Cipruson vendégszerepel vb-selejtezőn.

A BELGA VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Courtois, Mignolet, Sels
Védők: Alderweireld, Kabasele, Lombaerts, J. Lukaku, Meunier, Vermaelen, Vertonghen
Középpályások: De Bruyne, Defour, Dembele, Fellaini, Nainggolan, Witsel
Támadók: Batshuayi, Benteke, Carrasco, E. Hazard, T. Hazard, R. Lukaku, Mertens, Mirallas, Origi

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik