Brazília: Neymarnak már 16 évesen a Real Madrid volt álmai csapata

Vágólapra másolva!
2011.06.26. 14:36
Címkék
Nem múlik el nap anélkül, hogy a brazil Neymar és a Real Madrid labdarúgócsapata valamilyen összefüggésben ne szerepeljen a spanyol sportsajtóban. A legújabb hírekhez nem tettek más, mint fellapoztak egy három évvel ezelőtt, 2008 márciusában megjelent Marcát, amelyben az akkor 16 éves támadó nyilatkozott kedvenc csapatáról. Kell-e pontosítani, hogy melyik klubot nevesítette?

Csupán a gyengébbek és a történeti hűség kedvéért emlékeztessük magunkat, ez a gárda aligha meglepően a Real Madrid volt. Neymar akkor éppen Spanyolországban szerepelt a korosztályos nemzetközi Mediterrán-kupán, majd később a madridi futballisták bázisának vendégszeretetét is élvezhette egy ideig.

A szárnyait már akkor ígéretesen bontogató, gólerős tinit példaképeiről is megkérdezték.

„Az én példaképem Zidane, Kaká és Ronaldinho, de jelenleg Robinhóra szavazok" – mondta Neymar. Utóbbi brazil akkoriban éppen a Real Madridot erősítette...

Amint arról spanyol hírforrásokra (Marca, As) hivatkozva bő tíz napja már beszámoltunk: Neymar máris a Real Madrid játékosának tekinthető, első körben öt évre írna alá, szezononként kétmillió eurós fizetésért. Kérdéses még, hogy a spanyolok mennyit fizetnek érte a Santosnak – 35 és 40 millió euró közötti összegről szóltak a hírek –, illetve az, hogy az idén vagy csak a jövő nyáron csatlakozik a királyiakhoz. Hivatalos bejelentés egyelőre nincs az ügyben. Így jobb híján le kell porolni a három évvel ezelőtti sajtótermékeket, hátha az közelebb visz a jelen igazságához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik