Döntetlen az el clásicón, Milan-siker, elképesztő győri öngól - szombati videók

Vágólapra másolva!
2011.04.17. 10:21
null
A Milan hármat lőtt a Sampdoriának (Fotó: Action Images)
Címkék
Szombaton Madridra figyeltek a futballbarátok, ugyanis a Santiago Bernabéu Stadionban a Real Madrid a Barcelonát fogadta. Az el clásico végül 1–1-es döntetlennel ért véget, amellyel inkább a Barcelona lehetett elégedett. A labdarúgó NB I-ben otthon bukott a címvédő DVSC-TEVA a Siófok ellen, míg a Győri ETO és a ZTE nem bírt egymással. Angliában a Manchester City kiejtette az FA-kupából városi riválisát, a bajnokságban a Chelsea hozta a kötelezőt a West Bromwich Albion otthonában. Olaszországban a Milan könnyedén nyert, míg az Inter kikapott a Parmatól, a Roma pedig hazai pályán a Palermótól. Ausztriában Waltner Róbert győztes gólt lőtt a listavezető Austria Wien ellen.

A labdarúgó NB I 23. fordulójában megrendezett Debreceni VSC-TEVA–BFC Siófok mérkőzésen a vendégek az 52. percben 3–0-ra vezettek, ráadásul Mirszad Mijadinoszki kiállítása miatt a második félidőben emberelőnyben játszottak, ám a tíz emberrel küzdő debreceniek így is felzárkóztak 3–2-re, egyenlíteni azonban már nem tudtak. Nézze meg a találkozó összefoglalóját videón!

DEBRECENI VSC–BFC SIÓFOK 2–3

A hazaik edzője, Zdenek Scasny érhetően csalódottan nyilatkozott (sőt azóta le is mondott). A vendégek mestere, ifj. Mihalecz István szerint saját maguknak tették izgalmassá a mérkőzést.

„AKI ÉHES, NYERHET!”
CSANK: HIBÁZTAM AZ ETO GÓLJA ELŐTT!

A Győri ETO FC emberhátrányban ért el 1–1-es döntetlent a Zalaegerszeg otthonában. A hazaiak öngóllal szereztek vezetést, majd hatalmas védelmi hiba után egyenlített az ETO. Csank János, a hazaiak mestere önkritikusan megjegyezte, hogy hibázott, amikor csatárt küldött be (a becserélt Rajcomar ugyanis bakizott a győriek egyenlítő gólja előtt), míg Csertői Aurél szerint elégedettek lehetnek az egy ponttal.

ZTE FC–GYŐRI ETO FC 1–1

Az osztrák labdarúgó-bajnokságban szereplő Mattersburg a korábbi magyar válogatott Waltner Róbert góljával legyőzte a listavezető Austria Wient. A támadó a védők mögül kilépve az előreívelt labdára csapott le, és éles szögből a jobb alsó sarokba lőtt.

WALTNER GÓLJA

A Manchester City jutott az angol FA-kupa fináléjába, miután az elődöntőben Yaya Touré 52. percben szerzett góljával legyőzte a Manchester Unitedet. Nézze meg a meccs két legérdekesebb jelenetét: a gólt és Scholes piros lapját! Mario Balotelli ezúttal sem bírt magával. A lefújás utáni pillanatokban kereste a balhé lehetőségét. Ahelyett, hogy a City-játékosokkal ünnepelt volna, Rio Ferdinandot heccelte, aki nem maradt adósa a csatárnak.

YAYA TOURÉ GÓLJA
SCHOLES PIROS LAPJA
BALOTELLI VS. FERDINAND

Megszerezte első gólját a Chelsea-ben Fernando Torres, asszisztense jelzése miatt azonban nem adta meg a játékvezető a találatot. A WBA elleni idegenbeli mérkőzésen ennek ellenére 3–1-re nyert a londoni gárda a Premier League-ben.

TORRES LESRŐL LŐTT GÓLJA
WBA–CHELSEA 1–3

Raúl Albiol kiállítása után (a madridiak védője David Villát rántotta le a büntetőterületen belül) Lionel Messi tizenegyesből szerezte meg a vezetést a Barcelonának a Real Madrid otthonában. A „királyi gárda” Cristiano Ronaldo büntetőjével egyenlített. Tekintse meg a gólokat videón, és a mérkőzés összefoglalóját!

RAÚL ALBIOL KIÁLLÍTÁSA, MESSI BÜNTETŐJE
RONALDO IS 11-ESBŐL EREDMÉNYES

A hazaiak védője, Marcelo a Lionel Messivel való versenyfutás végén felöklelte az asszisztenst a vonal mellett.

MARCELO NEM KEGYELMEZETT

A Roma hazai pályán 3–2-re kikapott a Palermótól az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának szombat kora esti nyitó mérkőzésén. Az első félidőben a római Francesco Totti és a palermói Mauricio Pinilla is magabiztosan értékesített egy-egy tizenegyest. A folytatásban mindkét csapatnak nyílt alkalma a győzelem kicsikarására. Előbb Jérémy Menez lőtt nagy helyzetből mellé, majd a 60. percben Mirko Vucsinics kihagyta a kihagyhatatlant, a „farkasok” csereként beálló montenegrói támadója hét méterről az üres kapu fölé lőtt.

VUCSINICS ELKÉPESZTŐ HIBÁJA
ROMA–PALERMO 2–3

A Milan hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Koman Vladimirral és Laczkó Zsolttal felálló Sampdoriát, az Inter eközben 2–0-ra kikapott Parmában szombat késő este. A két milánói vetélytárs között immár nyolc pont a különbség a tabellán. A Sampdoriát megérintette a kiesés szele…

AC MILAN–SAMPDORIA 3–0
PARMA–INTERNAZIONALE 2–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik