Eszék: „A bajnoki cím a cél” – bemutatták Gyurcsó Ádámot

POLGÁR LÁSZLÓ (Varasd)POLGÁR LÁSZLÓ (Varasd)
Vágólapra másolva!
2021.02.23. 14:41
null
Gyurcsó Ádám immár eszéki mezben (Fotó: NK Osijek Facebook)
Hivatalos sajtótájékoztató keretében kedden bemutatták Gyurcsó Ádámot a horvát labdarúgó-bajnokság második helyén álló eszéki csapatnál, az NK Osijeknél. Nenad Bjelica nemcsak mint vezetőedző, hanem mint sportigazgató is nyilatkozott a Hajduktól szerződtetett labdarúgó értékeiről.

 

„Igen, bátran mondhatjuk, hogy az én kezdeményezésemre döntött úgy a klub, hogy a huszonkilenc éves játékost szerződteti” – fogalmazott Nenad Bjelica, az eszékiek szakmai stábjának vezetője a bevezetőjében, majd átvette a szót a magyar labdarúgó.

„A spliti helyzetemet tekintve örülök, hogy az eszéki klub lehetőséget kínált arra, hogy pályafutásom itt folytathassam – ezek már Gyurcsó Ádám szavai voltak az eszéki helyszínen. – Jó csapathoz érkeztem, amelynél egyértelmű, hogy a bajnoki cím megszerzése a cél. Természetesen válogatottbeli csapattársammal, Kleinheisler Lászlóval is váltottunk szót ezekben a napokban, és tudom, hogy jó helyre kerültem. Ellenfélként eddig is tudtam az eszéki legénységről, hogy kellemetlen pályára lépni ellene.”

Gyurcsó újságírói kérdésre arról is beszélt, miért volt számára különösen fontos a váltás.

„Mindenképpen előrelépésként tekintek az ideigazolásomra, és ezt nem csupán a helyezés tekintetében értem. Hálás vagyok Nenad Bjelicának, hogy szakvezetői bizalmáról biztosított, ez is roppant fontos egy játékos számára, pláne, hogy úgy tűnt, a Hajduknál több társamhoz hasonlóan csak a B-csapatban számítottak volna rám.”

A magyar válogatott futballista az utóbbi napokban karanténban tartózkodott.

„Nem érzem, hogy lemaradásom lenne, de tény, hogy állapotomat nem az edzések, sokkal inkább a meccsterhelés mutatja meg. Egy biztos, az egyénre szabott tréningekkel a lábamban már nagyon várom a közös munkát, az előttünk álló találkozókat. Az igazi az lenne, ha minél előbb a nézők is visszatérhetnének a lelátóra. Korábban Eszéken roppant jó hangulatú mérkőzéseket vívhattunk.”

Az eszéki játékoskeret korántsem gyenge, Gyurcsó is tisztában volt azzal, hogy harcolnia kell a kezdőbe kerülésért.

„Tulajdonképpen mindegy, hogy a jobb vagy a bal oldalon kapok szerepet, bár nem tagadom, a bal szélen jobban érzem magam. Azzal pedig főleg nincs problémám, hogy erős a versenyhelyzet, mivel amikor Magyarországon bajnokságot nyerhettem, a székesfehérvári gárda egyik titka éppen a jelentős konkurenciaharc volt.”

A tájékoztató végén ismét Bjelica vette át a szót.

„Még a lengyelországi edzősködésem idejéből ismerem labdarúgómat, hiszen a Lech Poznan edzője voltam, amikor Ádám a Pogonban futballozott – mondta a szakember. – Láttam már ott is, mire képes, éppen ezért voltam amellett, hogy Eszékre kerüljön. Az akkori információk, majd a horvát bajnokságban nyújtott teljesítménye, amelyet már én is a horvát ligában dolgozva tapasztaltam, meggyőzött minket arról, hogy érdemes szerződtetni. Nem volt könnyű, hiszen a határidő lejárta előtt nem sokkal sikerült nyélbe ütni az ügyletet, de most az a legfontosabb, hogy Ádám már velünk készülhet.”

Gyurcsó Ádám a 24-es mezszámot kapta az eszéki csapatnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik