Ötből öt! Ötmillióért négyet vágtak Isztambulban a brazilok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 19:24
null
Neymarék nem kegyelmeztek (Fotó: Reuters)
A Neymar vezette brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen nagyszerű játékkal 4–0-ra legyőzte Törökországot Isztambulban.

ÖSSZEFOGLALÓ

A világbajnokság óta fut a brazil válogatott szekere. A szövetségi kapitányt váltó dél-amerikaiak Dunga vezetésével Kolumbiát, Ecuadort, Argentínát és Japánt is legyőzték felkészülési meccsen.

A megújuló selecao ellenfele szerda este Törökország volt, amely ötmillió eurót fizetett a brazil szövetségnek, hogy Isztambulba csábítsa a sztárokat.

A BL-ben egy meccsen öt gólt szerző Luiz Adrianóval kezdő brazil válogatott Fatih Terim együttese ellen sem sokat óvatoskodott, és a 20. percben már meg is szerezte első gólját. Egy villámgyors támadás végén Neymar kapta a leshatáron a labdát Fernandinhótól. A Barcelona csatára nem cselezgetett, egy állítás után hibátlan mozdulattal, külsővel elpöckölte a labdát a kővé dermedt Demirel mellett (0–1). Neymar ezzel már a 23. válogatott kapuját vette be a 23. születésnapja előtt.

Az eddig sem tündöklő piros-fehérek a gól után teljesen összeroppantak, és meg is kapták a második találatukat öt perccel később. Semih Kaya lépett ki borzasztóan Luiz Adriano mellett, és emelt estében a saját kapujába az ötösről (0–2).

A 32. percben Arda Turan löketét látva megtapsolhatták az első török lehetőséget a szurkolók Isztambulban, de mire észbe kaptak, kedvenceik már háromgólos hátrányba kerültek. Neymar hagyta le Irtegunt, majd tette vissza a második hullámban érkező Williannek a labdát, a Chelsea szélsője nem kímélte Demirelt, 15 méterről a kapu közepébe bombázott (0–3).

A fordulás után kicsit csillapodott a brazil „vérszomj", a lövések helyett cselekkel szórakoztatták a drukkereket a vendégek, Willian például Ronaldinhóra emlékeztető módon kígyózott át két védő között.

Willian egy assziszttal és egy góllal vette ki a részét a sikerből (Fotó: Reuters)
Willian egy assziszttal és egy góllal vette ki a részét a sikerből (Fotó: Reuters)

Sokat azért így sem kellett várni a következő gólra: a 60. percben Willian sarkazott Neymar elé, a brazil csatár meglógott a tizenhatos bal sarkánál, majd higgadtan az alsó sarokba passzolt a szünetben beállt Babacan mellett (0–4).

A végére kiengedtek a vendégek, a törökök pedig hajtottak, de a hőn áhított szépítés így sem jött össze. A brazil válogatott 4–0-ra legyőzte Törökországot, és ezzel Dunga irányítása alatt zsinórban ötödik sikerét söpörte be a selecao.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Törökország–Brazília 0–4

Isztambul, Olimpiai Stadion. V: Irmatov (üzbég)
BRAZÍLIA: Diego Alves – Danilo, Miranda, David Luiz, Filipe Luís – Luiz Gustavo (Fred, 85.), Fernandinho (Casemiro, 74.) – Oscar (Coutinho, 74.), Willian (Douglas Costa, 78.), Neymar – Luiz Adriano (R. Firmino, 74.). Szövetségi kapitány Dunga.
TÖRÖKORSZÁG: Demirel (Babacan, a szünetben) – Kaya, Koybasi, Irtegun, Tufan – Topal (Camdal, 79.), Kisa (Erkin, a szünetben), H. Altintop (Inan, a szünetben), Turan – Umut Bulut (Potuk, 85.), Erdinc (Sen, a szünetben). Szövetségi kapitány: Fatih Terim.
G: Neymar (20., 60.), Kaya (25. – öngól), Willian (44.)

PERCRŐL PERCRE

VÉGE!

90. perc:
Három perc a ráadás.

89. perc: Neymar azért kapott egy könyököst véletlenül a tarkójára. Nincs nagy baj.

88. perc: Lassan mindkét fél kezd beletörődni az eredménybe, már csak a védők érnek labdába.

85. perc: Csere itt, csere ott. Potuk és Fred be, Bulut és Luiz Gustavo le.

83. perc: Egy váratlan, villámgyors kiugratás, de a partjelző már intett Neymar sprintje előtt.

81. perc: Kezdenek lassulni a brazil támadások, középen passzolgatnak Nemyarék.

79. perc: Camdal is kap jó 10 percet, Topal mehet pihenni.

78. perc: És még egy változtatás, Douglas Costa a remekül futballozó Willian helyén.

77. perc: Küzdenek a szépítésért a törökök, most épp Filipe Luís szabadított fel a kapu torkából.

76. perc: Fáradnak a fiúk, jönnek a szabálytalanságok. Kár lenne ezzel elrontani ezt a meccset.

74. perc: Jönnek a brazil cserék, Casemiro, Firmino és Coutinho be, Oscar, Fernandinho és Luiz Adriano le.

73. perc: Azért Diego Alves sem unatkozik, most épp Umut Bulut lapos, ballábas lökete után kellett térddel mentenie a Valencia kapusának.

70. perc: David Luiz botlott meg a szabadrúgás közben, egy szögletre azért így is jó volt a lökete.

68. perc: Erkiné az első sárga egy csúnya becsúszás után.

65. perc: Közben egy kis szünet, Neymar maradt lent Topal belépője után.

ÍME, WILLIAN ELKÉPESZTŐ CSELE! A GIFET IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

64. perc: Ezt a játékot nem lehet nem szeretni, már a törökök is elkezdenek ollézni egy-egy jobb csel után.

60. perc: OTT A NEGYEDIK GÓL IS! Willian sarkazott Neymar elé, a brazil csatár meg is lógott a tizenhatos bal sarkánál, majd higgadtan a szünetben beállt Babacan mellett az alsó sarokba passzolt. 0–4

57. perc: Oscar sem akar kimaradni a buliból, 18 méterről tekert a Chelsea támadója, a törökök kapusának egy másodpercnyi szünete sincs.

56. perc: David Luiz ment a legmagasabbra a sarokrúgás után, és bólintott is, Babacan mentett hatalmasat!

55. perc: Ezt nézni is fájdalmas volt…Willian húzta át a labdát két védő között egy igazi ronaldinhós csellel. Elképesztő. Szöglet a vége.

53. perc: Lehet, hogy jön egy újabb csere? A félidőben beállt Volkan Sen húzza a lábát.

52. perc: Neymar flipperezett középen, és pöccintette két védőről kapura a labdát. Babacan nem izgult, felszedte a labdát.

50. perc: Diego Alves lepte meg a védőit egy érdekes mozdulattal, és ököllel szabadított fel az ötösről. Megúszta.

47. perc: Sorcsere a szünetben a törököknél: Erdinc, Altintop, Demirel, Kisa le, Sen, Inan, Babacan, Erkin be.

46. perc: Megkezdődött a második játékrész!

45. perc: ITT AZ ELSŐ FÉLIDŐ VÉGE! Elképesztő formában a brazil válogatott, csak a szerencsének köszönhetik a törökök, hogy nem 0–8-at mutat az eredményjelző. Maradjanak velünk, hamarosan folytatjuk egy vélhetően ugyanilyen izgalmas második 45 perccel!

44. perc: HÁROM! Neymar elképesztő sebességgel hagyta le Irtegunt, majd tette vissza a második hullámban érkező Williannek a labdát, a Chelsea szélsője nem kímélte Demirelt, 15 méterről a kapu közepébe bombázott. 0–3

44. perc: BÜNTETŐ? NEM! Luiz Adriano fűzte át Kayát, majd huppant a földre. Talán még a tizenhatoson kívül volt, de így is gyanús.

43. perc: ÉS WILLIAN! Egy csel, egy állítás, egy emelés – a kint álló Demirel kapuját csak néhány centivel nézte el a Chelsea-támadó.

42. perc: MAJDNEM OTT A HARMADIK! Willian cselezett befelé, majd gurított középre, Neymar maradt le a hosszú saroknál a labdáról egy hajszállal.

41. perc: A brazilok lassan magukat szórakoztatják, most a tizenegyespontnál ment az egyérintőzés. Szép, de kevésbé hasznos.

39. perc: Ha tudna labdát kezelni… Erdinc lépett ki a leshatáron – pont úgy, mint Neymar –, és fordult volna kapura a tizenegyespontnál, csak épp a labdát nem sikerült átvennie – nem pont úgy, mint Neymarnak.

36. perc: Tökéletesen húzzák szét a törökök védelmét David Luizék, csak úgy pislognak Kayáék.

34. perc: Éledeznek a törökök! Az utóbbi percekben letáboroztak a brazil kapu előtt a hazaiak, jönnek is sorra a kisebb-nagyobb lehetőségek.

32. perc: AZ ELSŐ TÖRÖK LEHETŐSÉG! Arda Turan gondolt egy merészet, és tekert kapura jó 20 méterről Diego Alves kapujától, a Valencia „egyese” hatalmasat vetődve tolta ki a labdát a léc alól.

30. perc: A török védők sem veszélytelenek, csak épp a jó kapu nincs meg. Most épp Irtegun tette úgy haza a labdát, hogy Demirel kis híján szívinfarktust kapott…

27. perc: A brazilok elképesztő formában, nagyon belelendültek a vendégek az álmosan induló első percek után. Szinte labdába sem érnek a törökök.

25. perc: OTT A MÁSODIK IS, ÖNGÓL! Kaya lépett ki borzasztóan Luiz Adriano mellett, és emelte estében a saját kapujába a labdát az ötösről. 0–2

23. perc: A török védők egyszerűen nem tudnak mit kezdene a selecao tízesével, a katalánok támadója arra megy, amerre csak akar.

20. perc: VEZET BRAZÍLIA! Egy villámgyors támadás végén Neymar kapta a leshatáron a labdát Fernandinhótól. A Barca csatára most nem cselezgetett, egy állítás után elpöckölte a labdát a kővé dermedt Demirel mellett külsővel. 0–1

19. perc: FÖLÉ! Egy hajszállal kanyarintott a léc fölé a brazilok tízese.

19. perc: Szabadrúgás, jó helyről. 22 méterre a kaputól tette le a labdát a ma már sokat emlegetett Neymar.

18. perc: MAJDNEM! Megint Neymar, most azonban a csel is összejött, elment Demirel mellett a Barcelona csatára, csak épp a lövés helyett egy újabb cselt csinált, így megölve az akciót.

17. perc: Neymar varázsolt volna középen, csak épp a törökök erre nem voltak kíváncsiak. Kapott egy medvepuszit a bokára, már Turanéknál a labda.

15. perc: A brazilok a megszokottnál jóval messzebbről indítják a támadásaikat, ma a kontrákból építkeznek a vendégek.

13. perc: Fellélegzett a stadion, talpon a Barca klasszisa, megússza egy kis vattával az orrába.

12. perc: Rossz hír: Neymar maradt lent, miután Topallal ütközött.

11. perc: AZ ELSŐ LÖKET! Oscar unta el magát, és a tizenhatos vonalától egy cipőnyire elengedett egy bombát. Középre tartott a lökete, Demirel le is nyelte a labdát.

9. perc: Tili-toli brazil módra Neymar vezérletével, erre még a törökök is olléznak. Na, persze nem a pályán lévők…

Dungával nagyon megy a brazil szekér, a selecao még gólt sem kapott a visszatérő mester irányítása alatt.

7. perc: HOPPÁ! Egy gyors kényszerítő után Umut Bulut esett egy látványosat a tizenhatoson belül, büntető ennyiért még otthon sem jár.

Éljenek a kerek számok! Ez Fatih Terim 108 találkozója a török válogatott kispadján.

6. perc: Közben már a szögletzászló mellett Oscar, tekeredett is a labda középre, csak épp brazil fejeket nem talált.

5. perc: Lassan azért a brazilok is rájönnek, hogy elkezdődött a meccs. Oscar húzott egy váratlan cselt a szélen. Végül akkor lett a meglepetés, hogy a Chelsea középpályása sem tudta, merre a labda.

3. perc: Hátul adogatnak a törökök, az ötmillió euróért Isztambulba csábított brazilok pedig egyelőre csak nézelődnek a pályán.

1. perc: Megkezdődött a találkozó!

A selecao kezdőjében helyet kapott Luiz Adriano! Úgy tűnik, a válogatottban most debütáló Sahtar-csatár a Bajnokok Ligájában a BATE elleni két meccsen szerzett nyolc góljával Dungát is meggyőzte.

A brazilok a vb óta sorra nyerik a meccseket, Neymarék Kolumbiát, Ecuadort, Argentínát és Japánt is legyőzték felkészülési meccsen.

Több új arcot is találni a braziloknál, szerepet kaphat a Benfica által nyáron négymillió euróért megvásárolt Talisca is. A Lucas Moura sérülése miatt behívott támadó remekül mutatkozott be a portugál klubnál: középpályásként tíz bajnokin nyolc gólt szerzett, és már betalált a BL-ben is. BŐVEBBEN ITT»

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Törökország-Brazília felkészülési mérkőzés online közvetítésében!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik