Francia Kupa: hihetetlen bombagól döntött a Lille javára a fináléban

Vágólapra másolva!
2011.05.14. 22:49
Címkék
Parádés szabadrúgásgóllal nyert 1–0-ra a Lille a Paris Saint-Germain ellen a Francia Kupa fináléjában. A mindent eldöntő találatot Ludovic Obraniak szerezte a találkozó 89. percében.

A viszonylag eseménytelen mérkőzésen a hajrára pörögtek fel az események. A 89. percben a csereként beálló Ludovic Obraniak az oldalvonal közeléből szabadrúgásból a hosszú sarokba tekert (a labda a kapufáról pattant a gólvonal mögé), amivel késői vezetéshez juttatta a Lille-t.

A fehér mezesek hamarosan növelhették volna előnyüket, ám Grégory Coupet, a párizsiak kapusa hárította Mathieu Debuchy büntetőjét. A Lille szurkolói azonban pár perccel később, a lefújás pillanatában már nem bánkódtak a kihagyott tizenegyes miatt.

A Lille 1955 óta először hódította el a Francia Kupát, ez volt a csapat hatodik győzelme a sorozatban.

 

FRANCIA KUPA
DÖNTŐ
Lille–Paris Saint-Germain 1–0 (0–0)

Saint-Denis, 80000 néző. V: Turpin

LILLE: Landreau – Rami, Béria, Chedjou, Mavuba, Hazard (Dumont, 90.), Cabaye, Debuchy, Gueye (De Melo, 62.), Sow (Obraniak, 79.), Gervinho
PARIS SG: Coupet – Ceara, Z. Camara, M. Sakho, Tiéné, Nené, Giuly (S. Traoré, 90.), Makelele (J. Clément, 47.), Chantome, Bodmer (Mevlüt Erdinc, 70.), Hoarau
G: Obraniak (89.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik