Franciaország: Ribéry többé nem játszik a válogatottban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.13. 18:31
null
Nem lép többször pályára Franciaország mezében Ribéry (Fotó: Reuters)
Nyolcvanegy válogatott mérkőzés után nem lép többször pályára Franciaország mezében Franck Ribéry: a Bayern München szélsője bejelentette, hogy visszavonul a nemzeti csapattól.

Ribéry stabil U21-es válogatottként, 2006. május 27-én mutatkozott be a francia A-csapatban. Olyan jól teljesített a világbajnokság előtti felkészülési mérkőzéseken, hogy Raymond Domenech magával vitte a németországi tornára, melyen kulcsszerepet játszott: mind a hét francia mérkőzésen szerepelt, haton kezdőként. 2006-os vb-ezüstérme karrierje legnagyobb válogatott sikere.

Játszott a 2008-as Európa-bajnokságon (sérülten távozott), majd a 2010-es, a francia válogatotton belüli belvillongás és a pocsék szereplés miatt botrányosra sikerült világbajnokságon is. A cspaat belső sztrájkja miatt a Francia Labdarúgó-szövetség eltiltotta. Cselekedeteiért később nyilvánosan bocsánatot kért. A 2012-es Európa-bajnokság volt utolsó nagy válogatott tornája, mivel a 2014-es világbajnokságon sérülése miatt nem vehetett részt.

Ribéry 81 alkalommal szerepelt a francia válogatottban, 16 gólt szerzett. Először a spanyolok elleni vb-mérkőzésen (2006. június 27.), utoljára a finnek elleni vb-selejtezőn (2013. október 15.) talált be válogatott mezben. A francia válogatott egyszer sem veszített mérkőzést, amikor Ribéry gólt szerzett.

„Eljött az idő az életemben, hogy új fejezetet kezdjek. A francia válogatott jövője miatt nem kell aggódni, nekem pedig tudnom kell, mikor érdemes befejezni. A világbajnokságon láthatták, nincs miért aggodalmaskodni, a jövő szép a francia válogatott előtt” – mondta Ribéry.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik