Franciaország: szabályokat megsértve közel 400-an voltak egy amatőr meccsen

Vágólapra másolva!
2020.05.25. 21:24
A Franciaországban jelenleg érvényben lévő szigorú szabályokat megsértve több százan voltak egy amatőr labdarúgó-mérkőzésen vasárnap délután Strasbourgban.

Franciaországban a L'Équipe sportnapilap internetes oldala – több portálhoz hasonlóan – beszámolt arról, hogy közel 400 ember látogatott ki a Neuhof és a Hautepierre rivális kerületek közötti találkozóra.

A meccset pénteken a Facebookon hirdették meg, és a Poteries-negyedben lévő Paco-Mateo sportpályán a csapatokon kívül több százan jelentek meg.

Az országban jelenleg a tíz főnél nagyobb csoportok találkozása nyilvános helyen már önmagában tiltott, független bármilyen eseménytől.

A rendőrség későn értesült a meccsről, majd a helyszínre érve szétoszlatta a tömeget, amelyből viszont senkit nem büntettek meg.

A mérkőzésről készített képeket és videót látva – amelyen jól látszik, hogy a nézők szűk helyen csoportosultak, majd bajnoki fiesztát idézve a pályára is szaladtak – az interneten több ezren fejezték ki felháborodásukat. Virológus szakértők közben figyelmeztettek, hogy az ilyen jellegű, felelőtlen magatartás valóságos vírusbombát jelent.

A város képviseletében Serge Oehler sportért felelős tisztviselő kijelentette: nagyon szigorúan fogják kivizsgálni az esetet, a környéken felszerelt kamerák segítségével pedig igyekeznek beazonosítani a szervezőket, akik komoly büntetésre számíthatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik