Gerrard Milánóba, Vidics Madridba megy?

Vágólapra másolva!
2009.12.29. 12:41
Címkék
A téli átigazolási szezon közeledtével egyre-másra látnak napvilágot a különböző csapatokkal és labdarúgókkal kapcsolatos pletykák. Hogy az egyes híreknek mekkora a valóságalapja, azt döntsék el Önök, mi mindenesetre megosztjuk olvasóinkkal a legújabb „fejleményeket”.

 

Mourinho már a Chelsea menedzsereként is szerette volna megszerezni Gerrardot (Fotó: Action Images)
Mourinho már a Chelsea menedzsereként is szerette volna megszerezni Gerrardot (Fotó: Action Images)

Nem újdonság, hogy a Real Madrid középső védőre hajt, és a spanyol gárdánál elsősorban szerb játékosokban látják a térdszalagszakadás miatt hosszú időre kidőlt Pepe helyettesét. Azt már korábban megírtuk, hogy a Chelsea-t erősítő Braniszlav Ivanovics a madridiak célkeresztjében van, ám nemcsak őt, hanem a manchesteri Nemanja Vidicset is szívesen látnák a védelem közepén.

A szerb védő – aki a FIFA-nál bekerült az év csapatába – alapembernek számít a Unitedben, ráadásul Rio Ferdinand sérülése miatt még nagyobb teher hárul rá, ennek tükrében több mint meglepő lenne, ha a „vörös ördögök” eladnák őt a télen, ráadásul pont a Real Madridnak. Vidics azonban a hírek szerint nem érzi túl jól magát Angliában, és Sir Alex Ferguson állítólag már beletörődött a távozásába. A skót menedzsernek persze ebben az esetben gondoskodnia kellene a pótlásáról, a lapok pedig a portói Bruno Alves érkezését rebesgetik.

A másik spanyolországi óriás, a Barcelona vezetői sem ülnek ölbe tett kézzel, a katalánok viszont inkább a támadószekció megerősítésén fáradoznak. Thierry Henry szerződése a nyáron lejár, és az észak-amerikai labdarúgó-bajnoksággal (MLS) hírbe hozott francia támadó helyére David Silvát szemelte ki Pep Guardiola. Megszerzését megkönnyítheti, hogy Silva klubja, a Valencia jelentős adóssággal küzd, így könnyen lehet, hogy le kell mondania legértékesebb játékosairól. A Sport szerint a Barca élénken érdeklődik a Napoli és a szlovák válogatott egyik legfontosabb játékosa, Marek Hamsík iránt is.

Ha nem is a tél, de a nyár nagy dobását hajthatja végre az Inter, amely nem kisebb névvel, mint Steven Gerrarddal erősítené meg középpályássorát. Erről a Corriere dello Sport írt, amely megemlíti, hogy José Mourinho régóta nagyra tartja az angol játékost, akit már a Chelsea edzőjeként is megpróbált elcsábítani. Gerrard akkor hű maradt a Liverpoolhoz, és nevelőegyesületét legutóbbi nyilatkozata szerint sem kívánja elhagyni.

A Poolnak azonban súlyos anyagi gondjai vannak, és a helyzete tovább súlyosodhat, ha a csapat nem tudja kivívni a BL-részvételt jövőre. Az idei szezonban várakozáson alul szereplő klubnak ebben az esetben a hírek szerint meg kellene válni a Fernando Torres, Javier Mascherano, Gerrard trió egy vagy két tagjától. A liverpooli kapitány lehetséges „igazolhatóvá válására” persze a Real Madrid és a Barcelona is felfigyelt, így az Internek már csak emiatt sem lesz könnyű megvalósítani a tervét.

Adrian Mutut 2012-ig szerződés köti a Fiorentinához, ahol nagyon jól érzi magát, ám megeshet, hogy ennek ellenére elhagyja a firenzeieket. Erre azért kerülhet sor, mert anyagilag igencsak rosszul áll a román támadó, akinek 14.6 millió font kártérítést kell fizetnie a Chelsea-nek, ahol kokainfogyasztáson érték 2004-ben. A hatalmas összeg kifizetését megkönnyítheti a klubváltás, és a Mutu ügyeit intéző Giovanni Becali szerint a West Hamnél szívesen látnák védencét.

HÍREK RÖVIDEN

Eduardo Salvio a nyár előtt biztosan nem igazol a Lanúsból az Atlético Madridba – tudatta a Marcával Nicolas Russo, az argentin klub elnöke. A 19 éves csatár így a tavasszal a Lanús segítségére lehet a Libertadores-kupában, ám júniusban az Atlético elsőbbséget élvezhet a többi érdeklődővel szemben.

A CSZKA Moszkva közel került Honda Keiszuke megszerzéséhez. A japán középpályás a holland élvonalban szereplő VVV-Venlóból kerülhet az orosz csapathoz.

Megnősült Goran Pandev, aki a hírek szerint már mindenben megegyezett az Interrel, és az ex-laziós macedón csatár négyéves szerződést köt a fekete-kékekkel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik