Hollandia: bosszankodik a Feyenoord, tehetségére lecsapott a Man. City

Vágólapra másolva!
2011.03.15. 17:40
Címkék
Az angol Manchester City megszerezte a holland Feyenoord labdarúgócsapatának 16 éves tehetségét, Karim Rekiket. A húzás alaposan felbőszítette a Feyenoord vezetőségét.

A holland klub szeretné, ha hazája labdarúgó-szövetsége kivizsgálná az ügyet, amely szerint Rekik négyéves szerződést írt alá az angol klubbal.

„A lépés nem szerencsés a Feyenoord szempontjából – mondta a klub általános igazgatója, Eric Gudde. – A legtöbb esetben ezek a húzások nem kifizetődőek. Ha egy ifjú játékos tizenhat évesen külföldre szerződik, minden szépnek tűnik, de ha a statisztikákat nézzük, a legtöbb eset csalódással végződik a játékos számára.”

„Még azon játékosoknak is nehéz külföldön, akik itthon már bizonyítottak és a holland válogatottban is szerepet kaptak. Ryan Babel, Royston Drenthe, Hedwiges Maduro, Kiki Musampa… Sok példát lehet említeni. Játékosok, akiknek nem sikerült gördülékenyen a beilleszkedés külföldön.”

Gudde érhetően csalódott, hiszen nem Rekik az első Feyenoord-játékos, aki azelőtt szerződik el, mielőtt bemutatkozna a felnőttcsapatban.

A már felnőttválogatott Jeffrey Bruma 2007-ben ment el Rotterdamból a Chelsea-be, tavaly nyáron pedig Kyle Ebecilio hagyta el őket az Arsenal kedvéért.

„A legtöbb ilyen kaland kudarccal végződik, mert a játékosok túl fiatalon szerződnek külföldre. Nem jól menedzselik őket, kölcsönadják alacsonyabb osztályba, és végül visszatérnek hazájukba, hogy itt pótolják be a kimaradt képzést.”

„Hollandiában jobb a játékosnevelés, emiatt az angol kluboknak Hollandiába kellene hagyni a játékosokat egy bizonyos korig, hogy nyugodtan fejlődhessenek” – mondta Gudde.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik