Indul a Cartoon Network Fociakadémia!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.23. 16:49
Lukas Podolski, az Arsenal csatára lesz a házigazdája a Cartoon Network csatorna immáron hagyományosnak nevezhető futballversenyének, a Cartoon Network Fociakadémiának. A versenyre jelentkező ifjú európai focisták legjobbjai az idén is meghívást kapnak egy nyári angliai futballedzésre, amelyet Podolski tart személyesen.

ITT MINDENKI LABDÁBA RÚGHAT

A június 1-én indulóCartoon Network Fociakadémiasorán futballrajongó gyerekek tölthetik fel focis videóikat awww.CartoonNetwork.hu/fociakademia oldalra. A videókból a közönség választja ki a húsz legjobbat, majd aKépes Sport magazin és a DIGI Sport csatorna szakértő zsűrije döntiel, hogy ki utazhat egy kísérővel és a többi ország bajnokával együtt a Cartoon Network különleges, Podolski által vezényelt edzésére Angliába. Az edzésnapról a csatorna filmet készít, amelyet a későbbiekben levetít.

Podolski, a házigazda és a Cartoon Networkjúnius 8. és 30. közt várja a nevezéseket, ezt követi a júliusi szavazási periódus, majd az augusztusi edzés Angliában. A verseny fődíja mellett számos értékes nyeremény talál gazdára: a húsz legjobbnak bizonyuló versenyző elnyeri a CN Fociakadémia tiszteletbeli tagja címet, míg az öt legjobb játékos egy-egy Podolski által aláírt focilabdát vihet haza. Hagyományosan a legeredetibbkommentelőnek járó díjat is kiosztja a csatorna.

A 27 éves, lengyel származású, német válogatott Podolski így emlékszik vissza a kezdetekre:„Amikor kicsi voltam, mindig csak a labda járt az eszemben. Bárhová mentem, mindig egy foci pattogott a lábam körül. Ezt melegen ajánlom mindenkinek, aki profi játékos szeretne lenni."A sztárfutballista ezt üzeni a nevezőknek: „A közös edzésen egészen biztosan minden a fociról szól majd. Játszunk, mutatok néhány trükköt, a többi viszont maradjon meglepetés."

De a felkészülésben nem csak Podolski segít;a Cartoon Network csatornán júniuban szombatonként 9.05-től látható bemutató kisfilmekből híres futballisták cseleit, trükkjeit leshetik az ifjú focirajongók – ilyen például a ‘Rabona csel', a világhírű ‘Zidane fordulat' vagy az átsarkazás. Ezt követően a legnépszerűbb sorozatok, például a Ben 10, a Gumball, a Dexter, a Parkműsor vagy a Tom és Jerry sportos témájú epizódjaiból sugároz összeállítást a csatorna egészen 10.35-ig.

Awww.CartoonNetwork.hu/fociakadémiaoldalonrengeteg további meglepetésvár a nevezőkre és a szavazókra: leszToon Kupa,ahol nemzetek versenghetnek egymással a virtuális focibajnoki címért, számos érdekesség Lukas Podolskiról, focis cseleket bemutató videók, illetve egy'Passzolj Podolskinak!'elnevezésű alkalmazás, amely egyetlen virtuális, végtelen, országok közötti futballpassz.

ACartoon Network Fociakadémiahazai nyitóeseményea Millenáris és a Gondolkodj Egészségesen! Program közös gyermeknapjánmájus 26-án vasárnaplesz, ahol minden a mozgásról, a mesékről és a vidámságról szól majd, így a Cartoon Network is egész napos focis programokkal: élő csocsóval, bekötött szemű focival, rúgófallal várja a gyerekeket, a hazai freestyle football legjobbjai pedig bemutatót és rögtönzött edzést tartanak a leglátványosabb futballtrükkökből, fogásokból. A labdával ügyesen zsonglőrködő gyerekek pedig a helyszínen is nevezhetnek a fociakadémiára. Ezt követően a focirajongó gyerekek június 1-én, aBudapesti Vidámparkbantalálkozhatnak a Cartoon Network Fociakadémiával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik