Játékossors: visszavonult Samuel Eto'o – hivatalos

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.09.07. 08:27
null
Samuel Eto'o gólját ünnepli az Arsenal elleni BL-döntőben 2006-ban (Fotó: AFP)
Visszavonult Kamerun egyik legismertebb labdarúgója, Samuel Eto'o. Az FC Barcelona és az Internazionale korábbi klasszisa a közösségi médiában jelentette be a hírt.

 

A kameruniak legendás labdarúgója a profi futballban eltöltött 22 év után int búcsút játékoskarrierjének. A Real Madrid, a Barca és az Inter korábbi futballistája Instagram-oldalán tette közzé a hírt egy rövid üzenettel: „A vége. Úton az új kihívások felé. Köszönöm mindenkinek” – írta.

THE END VERS UN NOUVEAU DÉFI... Merci à vous tous big love adrénaline

32.5k Likes, 946 Comments - Samuel Eto'o (@setoo9) on Instagram: "THE END VERS UN NOUVEAU DÉFI... Merci à vous tous big love adrénaline "


Samuel Eto'o a kameruni Kadji Sports Academyben kezdte pályafutását, majd 15 éves korában a Real Madridhoz szerződött. A madridiaknál fiatalon nem tudott alapemberré válni, így szerepelt kölcsönben a Leganésben, az Espanyolban, majd szerződtette őt a Real Mallorca.

2004-ben az FC Barcelona 27 millió euróért igazolta át Eto’ót a mallorcai klubtól. A katalánoknál pályafutása legszebb éveit töltötte, öt idény alatt 199 tétmérkőzésen 130 gólt szerzett, és 11 trófeát gyűjtött be, köztük két Bajnokok Ligája-serleget. A 2005–2006-os idényben ő volt a La Liga gólkirálya.

2009 nyarán elérkezett a váltás ideje: a Zlatan Ibrahimovic-ügylet részeként Olaszországba szerződött az Interhez, itt José Mourinho irányítása alatt megszerezte pályafutása harmadik BL-címét.

Két év milánói játék után az Anzsi Mahacskalához igazolt (Dzsudzsák Balázs csapattársa volt), amelynél szintén két évet töltött el, majd kipróbálta magát Angliában is, előbb a Chelsea-nél, aztán az Evertonnál. Utána a Sampdoriához, majd Törökországba (Antalyaspor, Konyaspor) igazolt.

Eto'ót négyszer választották meg Afrika legjobb labdarúgójának (2003, 2004, 2005, 2010), Kamerunnal olimpiai bajnok lett 2000-ben Sydneyben, továbbá két Afrika-kupát is nyert a nemzeti csapattal 2000-ben és 2002-ben. Pályafutásának utolsó idényét Katarban töltötte, a Qatar SC-nél. 38 évesen döntött úgy, hogy szögre akasztja a stoplist.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik