Kedden az edzőké volt a főszerep - napi összefoglaló

Vágólapra másolva!
2011.08.30. 20:09
null
Détári Lajos 1993-ban játékosként, most edzőként segítheti a Ferencvárost (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Hiába zárul le szerdán a nemzetközi és hazai nyári átigazolási szezon, az utolsó előtti napon Magyarországon az edzőké volt a főszerep: a Ferencváros bejelentette Détári Lajos szakmai igazgatói kinevezését, míg Zalaegerszegen megegyeztek Döme Üllői úti elődjével, Prukner Lászlóval, akinek érkezését szerdán jelentik be hivatalosan. Légiósaink közül Juhász Roland kivásárlási áráról egyeztet az Anderlecht vezetőivel, míg Németh Krisztián, Laczkó Zsolt és Torghelle Sándor továbbra is klubot keres. Napi összefoglaló cikkünkben a legfontosabb keddi eseményeket gyűjtöttük össze.

 

EDZŐI KINEVEZÉSEK

Détári Lajos lett a Ferencváros labdarúgócsapatának új szakmai igazgatója, akinek munkáját vezetőedzőként Nagy Tamás segíti. A korábbi világválogatott futballista a Nemzeti Sport Online-nak adott exkluzív interjújában elmondta, hogy kétszer már közel állt ahhoz, hogy az FTC edzője legyen, és biztos abban, hogy elindulnak felfelé. A további részletekről itt olvashat!

NORVÉG KAPITÁNY A NŐI KÉZIVÁLOGATOTT ÉLÉN

Bár nem labdarúgásról van szó, mindenképpen fontos hír, hogy a norvég Karl Erik Böhn lett a magyar női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya. A Magyar Kézilabda-szövetség sajtótájékoztató keretében mutatta be az új szakvezetőt, aki október 19-én, az Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőn mutatkozik be. A további részletekről itt olvashat!

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Ferencvárostól távozó Prukner László lesz a Zalaegerszeg élvonalbeli labdarúgócsapatának új vezetőedzője, hivatalos bejelentés szerdára várható. Prukner László munkáját augusztus 16-án, a nyeretlen bajnoki évkezdés és Európa-liga-kiesés után köszönték meg a Ferencvárosnál, megbízottként (két mérkőzésre) Nagy Tamás váltotta a kispadon. Ha a Zalaegerszeg megegyezik Pruknerrel, akkor az edző pont a Ferencváros ellen mutatkozhat be a zalaiak kispadján, szeptember 11-én ugyanis az Üllői úton játszik a 8. fordulóban a ZTE. A további részletekről itt olvashat!

A holland Mario Beent nevezték ki a belga bajnok Genk vezetőedzőjévé. Köteles László, Tőzsér Dániel és Tóth Balázs együttese, amely a Bajnokok Ligája csoportkörében a Chelsea-vel, a Valenciával és a Bayer Leverkusennel került egy csoportba, a honlapján jelentette be a korábbi Feyenoord-edző érkezését. A további részletekről itt olvashat!

MAGYAR CSAPATOKAT ÉRINTŐ HÍREK

A Videoton labdarúgócsapata a honlapján is bejelentette: szerződtette a 25-szörös portugál válogatott Marco Caneirát, aki a 2006-os németországi vb-n is játszott hazája nemzeti csapatában. A 32 éves védő kétéves szerződést kötött a székesfehérvári csapattal. A további részletekről itt olvashat!

A Nemzeti Sport információi szerint új kapust szerződtet a Ferencváros NB I-ben szereplő labdarúgócsapata, a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását Gyenes Dávid, az NB II Keleti csoportjában szereplő Vecsés futballistája. A 25 éves kapus követi korábbi edzőjét, Détári Lajost, aki szakmai igazgatóként átveszi a Ferencváros irányítását. A további részletekről itt olvashat!

Értesüléseink szerint a korábban tesztelt finn támadó, Juha Hakola készen áll arra, hogy két évre a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvároshoz igazoljon. A szabadon igazolható, 23 éves szélső a napokban Finnországban járt, hogy egyeztessen tanácsadóival a Ferencváros által kínált szerződési feltételekről – visszatérése azt jelenti, hogy elfogadja azokat. Információinkat késő délután a Ferencváros hivatalosan is megerősítette. A további részletekről itt olvashat!

Az Újpest labdarúgócsapata szerződést bontott Fehér Csabával, a klub nyáron hazatért labdarúgójával, mert a játékosnak nézeteltérése támadt Bartha Csaba ügyvezető igazgatóval. A lila-fehérek vezetői elfogadták a játékos szerződésbontási kérelmét. A további részletekről itt olvashat!

LÉGIÓSAINK

Juhász Roland közel áll ahhoz, hogy megegyezzen klubjával, a belga labdarúgó-bajnokságban szereplő Anderlechttel a kivásárlási ára rögzítéséről – ez megkönnyítheti jövőbeni távozását. A magyar válogatott védő ügyeit intéző Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online érdeklődésére megerősítette a tárgyalások tényét. A további részletekről itt olvashat!

Olasz internetes források szerint az olasz labdarúgó-bajnokság második vonalában szereplő Sampdoria Laczkó Zsolt áruba bocsátásán gondolkodik. Az olasz Datasport értesülése szerint a magyar védő iránt érdeklődik a francia élvonalban szereplő Toulouse, de elképzelhető az is, hogy Laczkót elcserélik a szintén olasz második ligás Regginával Simone Rizzatóra. A további részletekről itt olvashat!

Görög internetes források újra összeboronálták Németh Krisztiánt a görög labdarúgó-bajnokság egyik újoncával, a PASZ Janninával. A gianninasports.gr portál szerint a PASZ újra kérte az Olympiakosz Pireusztól, hogy egy évre kölcsönvehesse állományából Németh Krisztiánt. A légiós egyik menedzsere, Pataky Tibor a Nemzeti Sport Online-nak ugyanakkor elmondta, továbbra is Görögországon kívüli csapatban gondolkodnak. Késő esti információink szerint a belga Standard Liege-ben folytathatja a csatár. A további részletekről itt olvashat!

Az Energie Cottbus után az Arminia Bielefelddel is szóba hozta a transfermarkt.de Torghelle Sándort. A német harmadosztályba visszacsúszó Ruhr-vidéki együttes egyik elöljárója megerősítette, hogy érdeklődnek a Düsseldorffal nemrég szerződést bontó csatárral. A további részletekről itt olvashat!

Görög sajtóhírek szerint a jelenleg klub nélküli Bodor Boldizsár a krétai OFI-nál folytatja pályafutását. Bodor a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette, hogy tárgyal a görög klubbal, és úgy fogalmazott, jó irányba haladnak az egyeztetések. A további részletekről itt olvashat!

Befejeződött Horváth Gábor átigazolása a holland Den Haaghoz: a Videotontól távozó védő sikeresen átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, majd aláírta kettő plusz egy évre szóló szerződését – tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t a játékos ügyeit intéző Filipovics Vladan. A további részletekről itt olvashat!

FONTOSABB KÜLFÖLDI HÍREK

A Standard Liege labdarúgócsapata hivatalos honlapján közölte, hogy elengedi az Anzsi Mahacskalához válogatott középpályását, Mehdi Carcelát. A 22 éves középpályás 2008 óta 82 bajnokin lépett pályára a Standard együttesében. Bár az utánpótlás-válogatottakban Belgium színeiben szerepelt, 2011 márciusában felnőtt szinten a marokkói nemzeti csapatban mutatkozott be. A további részletekről itt olvashat!

Az Arsenal labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett a Monacóval a dél-koreai Pak Csu Jung átigazolásáról. A 26 éves, 2004-ben az év fiatal ázsiai labdarúgójának is megválasztott Pak három idényen át szerepelt a hercegségi csapatnál, s az év elején ő viselte a dél-koreai válogatott csapatkapitányi karszalagját. A további részletekről itt olvashat!

Ugyancsak az Arsenal jelentette be, hogy a szenegáli válogatott Armand Traoré a Buzsáky Ákost is foglalkoztató Queens Park Rangershöz igazolt. A 21 esztendős francia-szenegáli kettős állampolgárságú balhátvéd hároméves szerződést kötött a QPR-ral. A további részletekről itt olvashat!

Wesley Sneijder, az Internazionale holland válogatott labdarúgója bejelentette, marad jelenlegi klubjánál, elmondása szerint hivatalosan nem beszélt a Manchester United és a Manchester City képviselőivel egy lehetséges klubcseréről. A további részletekről itt olvashat!

David Trezeguet az egyesült arab emírségekbeli Bani Jasz SC labdarúgója lett – jelentette be a klub hivatalos közleményben. A francia válogatottal világ- és Európa-bajnoki címet szerzett 33 éves csatár évi 1.7 millió eurót keres majd az „égszínkékeknél". Trezeguet szabadon igazolható volt, legutóbb a spanyol Hércules csapatában játszott, a 2010–2011-es idényben 30 mérkőzésen 12 gólt szerzett.

A Paris SG bemutatta kilencedik nyári igazolását: a franciák legújabb szerzeménye az uruguayi Diego Lugano. A Copa América-győztes csapat kapitányának érkezése az elmúlt napokban már tudott volt, a 30 éves védő ma már PSG-mezben pózolt az újságíróknak. A további részletekről itt olvashat!

Miután a Manchester Unitedtől távozott, a városi rivális Citynél folytathatja pályafutását Owen Hargreaves. A középpályás orvosi vizsgálatra érkezett a „kékekhez”. A további részletekről itt olvashat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik