Kirúgták a Heartstól László Csabát

Vágólapra másolva!
2010.01.29. 18:36
null
László Csaba új munkahely után nézhet (Fotó: Action Images)
Címkék
Azonnali hatállyal megszűnt a munkaviszonya László Csabának a skót labdarúgó-bajnokságban szereplő Hearts magyar menedzserének. A klub szűkszavú közleményt tett, amelyből nem derül ki, hogy melyik fél mondta ki a válást, a BBC, és a legtöbb brit forrás azonban már tényként közli: Lászlót kirúgta a skót klub.

Már nem László Csaba a Hearts menedzsere. A klub hivatalos honlapján közölte, hogy a magyar szakember munkaviszonya megszűnt, s a lehető leghamarabb megpróbálnak új menedzser után nézni, aki átveszi a futballcsapat irányítását.

Az igazság, hogy a magyar menedzsert azonnali hatállyal kirúgta a skót klub. Nyílt titok volt, hogy László viszonya az utóbbi időszakban nagyon megromlott Vladimir Romanovval, a csapat tulajdonosával, aki a magyar szakember szerint nem adott elegendő pénzt erősítésekre.

12-EN MEGPRÓBÁLTÁK
Vladimir Romanov 2005 óta a Hearts tulajdonosa. Az elmúlt négy évben László Csaba volt a 12. menedzsere a klubnak. Most már csak az kérdés, hogy ki lesz a szerencsés(?) 13.

A litván üzletember nehéz természetére jellemző adat, hogy a csapatot másfél évig irányító László a Romanov-éra leghosszabban „uralkodó" szakvezetője lett.

A Hearts az elmúlt hétvégén bravúros, 1–1-es döntetlent játszott a Rangers otthonában, szerdán viszont hazai pályán kapott ki 3–0-ra az Aberdeentől. László számára utóbbi vereség sem jöhetett a legjobbkor...

Érdekesség továbbá, hogy két órával a menesztése előtt a magyar szakember még a csapat menedzsereként tartott sajtótájékoztatót, amelyen a sérülések tizedelte csapat helyzetéről beszélt.

 MÁR MEGVAN AZ UTÓD

Jim Jefferies lett László Csaba utódja. Az 59 éves szakember labdarúgó-pályafutása során tizennégy éven át szolgálta a Heartsot, amelynek 1995 és 2000 között a menedzsere is volt.

László 2008 júliusában került a Heartshoz. A csapat az előző szezonban a harmadik helyen zárt a bajnokságban, ami a Rangers és a Celtic uralkodását ismerve, gyakorlatilag az elérhető legjobb eredmény volt. A szakember munkáját el is ismerték: Skóciában az év legjobb edzőnek választották.

A skót klub a mostani szezonban az ötödik helyen áll, tizenegy hazai mérkőzésén mindössze kilenc gólt szerezve. László a téli átigazolási szünetben mindenképpen csatárt szeretett volna igazolni a klubhoz, Romanov azonban erre nem adott pénzt. László ezt szóvá tette, nagy valószínűséggel ez állhat a menesztés hátterében.

A hétvégén a St. Johnstone otthonába látogat a csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik