Kiütött Fradi, parádézó Robben és a 70 méteres gól - szombati videók

Vágólapra másolva!
2011.03.13. 09:09
null
A Schalke–Frankfurt meccs nem a kapusoké volt (Fotó: Action Images)
Címkék
Valószínűleg sokáig nem lesz március 12-e a kedvenc napjuk a Ferencváros és a Hamburger SV szurkolóinak. Előbbit a Videoton hazai pályán ütötte ki 5–0-ra a labdarúgó NB I-ben, míg a hamburgi csapat a Bayern München otthonában kapott egy hatost. Utóbbi meccsen a holland Arjen Robben klasszikus mesterhármast szerzett. Angliában a Manchester United kétgólos győzelmet aratott az Arsenal ellen az FA-kupa negyeddöntőjében, Spanyolországban a második helyezett Real Madrid hozta a kötelezőt a Hércules ellen, míg Olaszországban a Juventus hiába vezetett két góllal Cesenában, végül csak egy pontot szerzett. Íme, a szombati nap legjobb videói!

A labdarúgó NB I 19. fordulójának rangadóján a listavezető Videoton az Üllői úton 5–0-ra legyőzte a második Ferencvárost. Az első félidőben André Alves és Dusan Vasziljevics góljával már kétgólos előnyre tett szert a vendégcsapat, amit a szünet után Lencse Lászlónak és Marko Andjicsnak köszönhetően hamar megdupláztak a fehérváriak. A hajrában Polonkai Attila is betalált, kialakítva a végeredményt.

AZ 1. FÉLIDŐ ÖSSZEFOGLALÓJA
A 2. FÉLIDŐ ÖSSZEFOGLALÓJA

Csizmadia Csaba szerint nem volt benne a Ferencváros–Videoton (0–5) futballmeccsben a kiütéses vendégsiker, míg a másik oldalon Lipták Zoltán azt mondja: igenis megérdemelt az ötgólos győzelmük. Az NSO Tv a találkozó után a főszereplőktől kért értékelést.

FERENCVÁROS–VIDEOTON (0–5) – ÉRTÉKELÉS

Horváth András góljával a Zalaegerszeg 1–0-ra legyőzte a Paksot hazai pályán. A középpályás kapott egy keresztlabdát a tizenhatos előterében, majd az átvétel után lőtt. A bal felső sarokba tartó labdához Csernyánszki Norbert kapus ugyan hozzá tudott érni, de az a kezéről a bal oldali kapufára, onnan pedig a hálóba pattant.

ZTE FC–PAKSI FC 1–0

A DVSC-TEVA meglepetésre 2–2-es döntetlent játszott a Budapest Honvéddal otthon. A kispestiek szereztek vezetést Debreceni András közeli góljával, ám a szünet előtt Czvitkovics Péter egy remek szabadrúgás után egyenlített. Alig kezdődött el a második játékrész, s a csereként beállt Eugéne Salami révén már a DVSC-nél volt az előny, ám Zdenek Scasny csapatának nem sikerült győznie, Hajdú Norbert megpattanó lövése ugyanis utat talált a kapuba.

DEBRECENI VSC–BP. HONVÉD 2–2

A német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Bayern München 6–0-ra kiütötte a Hamburgot hazai pályán. Az első gólra a 40. percig kellett várni, akkor Arjen Robben éles szögből, nagy erővel lőtt a kapuba. A holland középpályás a második játékrész első nyolc percében kétszer is betalált, majd Frank Ribéry okos emelésével már néggyel vezettek a bajorok. A hajrában Thomas Müller találatával és Heiko Westermann öngóljával alakult ki a végeredmény.

BAYERN MÜNCHEN–HAMBURGER SV 6–0

Meglepetésre a listavezető Borussia Dortmund 1–0-s vereséget szenvedett a Hoffenheim otthonában. A győztes gólt a bosnyák válogatott Vedad Ibisevic szerezte, aki az elmúlt három évben már négyszer talált be a Borussia kapujába.

IBISEVIC GYŐZTES TALÁLATA

A Bajnokok Ligája-siker után a bajnokságban is folytatta jó szereplését a Schalke. A Valencia ellen a negyeddöntőbe jutó gelsenkircheni csapat szombaton az Eintracht Frankfurtot fogadta. A hazaiak egy óriási kapushiba után szerezték meg a vezetést, Ralf Fährmann nem figyelt arra, hogy Raúl szándékosan megállt mögötte, arra számítva, hogy a kapus leteszi a labdát. Így is lett, azonban Fährmann lerántotta a spanyolt, a büntetőt pedig Jurado belőtte. A Frankfurt a második félidőben egyenlített (csaknem 800 perc után talált újra kapuba), miután a csaknem 70 méteres előreívelést Manuel Neuer csúnyán elszámította, és a labda a kapuba pattant. Hat perccel a lefújás előtt Neuer előrevágta a labdát, ami pontosan Angelosz Hariszteasz elé került, aki a kapuba passzolta a győztes gólt.

SCHALKE 04–EINTRACHT FRANKFURT 2–1

Az angol labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében a Manchester United 2–0-ra megverte az Arsenalt. A vezető gól Fábio nevéhez fűződik, aki egy kipattanó labdát vágott közelről a hálóba, a második találatot pedig Wayne Rooney szerezte fejjel.

MANCHESTER UNITED–ARSENAL 2–0

A másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság (Championship) 37. fordulójában a Derby County 2–1-re legyőzte otthon a Swansea Cityt. A hazaiak egy ritkán látható öngóllal szereztek vezetést a 7. percben, amikor Ashley Williams hátragurította kapusának, Dorus de Vriesnek a labdát, aki azonban jócskán kint állt, és már csak a gólvonal mögül tudta kirúgni azt.

DERBY COUNTY–SWANSEA CITY 2–1

Az olasz labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának egyetlen szombati mérkőzésén a Juventus 2–2-es döntetlent játszott az újonc Cesena vendégeként. A torinóiak Alessandro Matri duplájával elhúztak – a másodiknál a kapufáról kipattanó labda pontosan a csatár fejére esett rá –, ám Luís Jiménez büntetőből még a szünet előtt szépített. Az első vendéggól után a hazaiak óriási lehetőséget is kihagytak. Emanuele Giaccherini egy kiugratás után kapufát lőtt, majd a visszapattanó labdát egy méterről bedobásra rúgta. A „zebrák” a második játékrészben elpuskázták a helyzeteiket, míg a Cesena Marco Parolónak köszönhetően pontot mentett.

CESENA–JUVENTUS 2–2
EMANUELE GIACCHERINI ÜGYETLENKEDÉSE

Hozta a kötelezőt a Real Madrid, amely Karim Benzema duplájával verte meg 2–0-ra a Hérculest a spanyol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában. A francia támadó előbb Raúl Albiol passzát váltotta gólra, majd egy megszerzett labdával tört be a tizenhatoson belülre, ahol egy csel után kilőtte a bal alsó sarkot.

REAL MADRID–HÉRCULES 2–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik