László Csaba az új litván szövetségi kapitány

Vágólapra másolva!
2012.01.18. 20:00
null
László az új litván kapitány (Fotó: Action Images)
Címkék
László Csaba lett a litván labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A magyar szakember Raimondas Zutautast váltja a poszton.

László Csaba nemrégiben a Ferencváros vezetőedzői posztjára mondott nemet. Most azonban ismét munkába állhat. Már korábban megírtuk, hogy a gyenge Európa-bajnoki-selejtezős szereplést követően a litván szövetségi kapitány, Raimondas Zutautas lemondott posztjáról, utódjának pedig a magyar szakember volt az egyik jelölt.

A mai napon az ország futballszövetsége ki is nevezte Lászlót, akit a jelöltek közül a legjobbnak tartottak.

„Az elnökség tagjai egységesek voltak az edzőválasztásban. Úgy döntöttünk, hogy László a legjobb jelentkező a posztra, mind tapasztalata, mind stratégiai tudása miatt″ – mondta szerdán Liutauras Varanavicius, a litván szövetség elnöke.

Lászlót a hírek szerint négy jelölt közül választották ki. A litván Valdas Ivanauskas és Liudas Rumbutis, valamint a bolgár Georgi Vasziljev volt még versenyben a pozícióért.

A magyar szakember kettő plusz kétéves szerződést kötött a litván szövetséggel.

László Magyarországon dolgozott a Ferencváros csapatánál, majd Skóciában a Hearts együttesét irányította, később Ugandában volt szövetségi kapitány.

„Szeretnék, ha fokozatosan lépnénk előre, s elsősorban azt tekintik célnak, hogy a 2016-os Eb-selejtezőkre alakuljon ki egy ütőképes csapat, ráadásul akkor már huszonnégy válogatott harcolhatja ki az Eb-részvételt. Szerintem azonban a 2014-es világbajnoki selejtezőkön sem lennénk esélytelenek″ – mondta korábban a Nemzeti Sport Online-nak László Csaba.

A litvánok vb-selejtezős csoportjában (G-csoport) Görögország, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Lettország és Liechtenstein szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik