Lengyelország: történelmet írt a korábbi ZTE-légiós, Artjoms Rudnevs

Vágólapra másolva!
2011.08.22. 12:34
Történelmet írt a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Lech Poznan lett válogatott támadója, Artjoms Rudnevs, aki a 2011–2012-es bajnoki szezon első négy fordulójában nyolc gólt szerzett.

Az onet.pl statisztikai összeállításából kiderül, hogy a lengyel élvonalban 1934 óta senki sem kezdte olyan eredményesen a szezont, mint a négy találkozón nyolc gólt jegyző Lech Poznan-csatár, Artjoms Rudnevs. Hetvenhét évvel ezelőtt a Ruch Chorzów támadója, Teodor Peterek az első négy forduló során kilencszer volt eredményes (az idényben mégsem ő, hanem a legendás Ernst Willimowski lett a gólkirály, 33 találattal).Artjoms Rudnevs. Hetvenhét évvel ezelőtt a Ruch Chorzów támadója, Teodor Peterek az első négy forduló során kilencszer volt eredményes (az idényben mégsem ő, hanem a legendás Ernst Willimowski lett a gólkirály, 33 találattal).

Rudnevs az 1. fordulóban a Lódz ellen három gólt szerzett, a 2. fordulóban nem talált a kapuba, azóta azonban egy újabb tripla, majd múlt pénteken éppen a fent említett Ruch ellen egy dupla került a neve mellé.

A lett csatárt Zalaegerszegről Lengyelországba közvetítő SportCooncept menedzserirodától megtudtuk, a kiváló szezonkezdés után a Lech Poznant nap mint nap bombázzák a különböző ajánlatokkal nyugat-európai klubok, ám a vezetők egyelőre szeretnék megtartani a 23 éves csatárt, akinek 2014-ig szól a szerződése.

Úgy tudjuk, 6-7 millió euró közötti összeget kellene letenni Rudnevsért ahhoz, hogy a lengyel egyesületnél meggondolják magukat, és elengedjék a csatárt, akinek továbbadásával még a Zalaegerszeg is keresne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik