Lionel Messi: Most egy új Copa kezdődik

Vágólapra másolva!
2011.07.12. 09:20
null
Messi Costa Rica ellen már megmutatta, mit tud (Fotó: Reuters)
Két döntetlen után Costa Rica ellen már kiszolgálta a hazai közönséget az argentin labdarúgó-válogatott, és a rajongók nem voltak hálátlanok: végig éltették az eddig sokat kritizált Lionel Messit, aki a Costa Rica ellen 3–0-ra megnyert meccs legjobbja volt. Az aranylabdás szerint most egy új Copa América kezdődik.

Lionel Messi az utóbbi napokban a kritikák össztűzébe került: az argentin sajtó és a szurkolók is keményen bírálták a Barcelona játékosát, ám Córdobában egészen más volt a helyzet. Az aranylabdás nagyszerűen játszott a Costa Rica ellen 3–0-ra megnyert meccsen – a találkozó legjobbjának is megválasztották –, a rajongók pedig végig éltették a kilencven perc alatt.

„Köszönjük a córdobai drukkereknek a szurkolást, amely miatt az egész csapat sokkal felszabadultabban játszott. Eddig nagyon hiányzott a rajongók támogatása. Most egy új Copa kezdődik, és mi mindenkinél jobban vágyunk arra, hogy a lehető legfényesebb eredményt szerezzük meg Argentínának" – mondta Lionel Messi.

A duplázó Sergio Agüero – aki jelenleg a Copa América góllövőlistájának élén áll három találatával – szintén nagyon elégedett volt, és Messi jó teljesítményének is örült.

„Leo nagyon fontos számunkra. Minden alkalommal, amikor nálam volt a labda, őt kerestem. Ha ott van Messi, muszáj neki passzolni. Azt hiszem, életem legjobb meccsét játszottam a nemzeti csapatban, de jól sikerült annak idején a brazilok elleni találkozó is az olimpián. Nagyon örülök, hogy megkaptuk a szurkolóktól a támogatást" – mondta Agüero.

SZAVAZÁS

Melyik válogatott nyeri meg a 2011-es Copa Américát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Sergio Batista szövetségi kapitánynak is nagy kő gördülhetett le a szívéről a mérkőzés után: tanítványai végre jól játszottak, és két döntetlent követően továbbjutottak a csoportjukból. A szakember nem is fukarkodott a dicsérő szavakkal.

„Az elmúlt héten sokat beszéltünk a játékosok lelkiállapotáról, de nemcsak Leóval, hanem az egész csapattal. Ma Messi és az együttes is brillírozott. Leo kissé más poszton szerepelt és többször kapta üresen a labdát. A korábbi meccseinken nagyon jól fogták. Ma tündökölt, és ezért nagyon elégedett vagyok. Az ellenfelek aggódhatnak, mert nagyszerű labdarúgóim vannak" – mondta Sergio Batista.

„Ma végre elértük azt, amit eddig nem sikerült: számos gólhelyzetet alakítottunk ki. A játékosaim nagy önbizalommal futballoztak, és ez kiváló csapatteljesítményt eredményezett. Egyénileg is nagyon magas szintű produkciókat láthattunk, és csapatként is remek pillanataink voltak. Megmutattuk, hogy talpra tudunk állni két nem túl jól sikerült találkozó után" – jelentette ki a kapitány.

ARGENTÍNA–COSTA RICA 3–0
EMLÉKEZTETŐ – COPA AMÉRICA, A-CSOPORT
ArgentínaCosta Rica 3–0 (1–0)
Córdoba, Mario Kempes Stadion, 48 ezer néző. Vezette: Víctor Rivera (perui)
Argentína: Romero – Zabaleta, Burdisso, G. Milito, J. Zanetti – Gago, Mascherano – Di María (Biglia, 80.), Messi, Agüero (Lavezzi, 85.) – Higuaín (Pastore, 80.) Szövetségi kapitány: Sergio Batista

Costa Rica: Leonel Moreira – Johnny Acosta, Duarte, Francisco Calvo (Brenes, 46.) – Salvatierra, Pedro Leal, Cubero, Mora, Elizondo (Valle, 57.) – Joel Campbell, Josué Martínez (Madrigal, 46.). Szövetségi kapitány: Ricardo La Volpe

Gólszerző: Agüero (45., 52.), Di María (63.)

Sárga lap: G. Milito (22.), J. Zanetti (38.), Lavezzi (92.) ill. Francisco Calvo (44.), Duarte (49.), Valle (89.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik