Messi csodagóljától a férfiig, aki valójában „nő” - szombati videók

Vágólapra másolva!
2011.01.09. 09:12
null
Cesc Fabregas tizenegyesből lőtt gólt Kasper Schmeichelnek (Fotó: Action Images)
Címkék
Az angol FA-kupa 3. fordulója felemásra sikerült az élvonalbeli együtteseknek. Míg a Fulham – Gera Zoltán gólt és gólpasszt jegyzett –, az Aston Villa és a Birmingham City is továbbjutott, addig az Arsenal csak döntetlenre volt képes a Leeds United ellen, a Newcastle pedig simán kikapott a negyedosztályú Stevenage otthonában. Spanyolországban Lionel Messi három mérkőzés után ismét betalált, méghozzá egy hatalmas találattal, a Barcelona pedig könnyedén nyert. A Francia-kupában nagyon rosszul sikerült Bölöni László bemutatkozása a Lens kispadján, ugyanis a PSG otthonában 5–1-es vereséget szenvedtek. Íme, a szombati nap legemlékezetesebb pillanatai!

Két büntető után nem dőlt el a továbbjutás az FA-kupában (1–1), így az újrajátszást az utolsó pillanatban kiharcoló Arsenal a Leeds United otthonában is pályára léphet majd. Nézze meg a mérkőzés két, egyaránt büntetőből született gólját!

ARSENAL–LEEDS UNITED 1–1
 

Az élvonalbeli Newcastle United labdarúgócsapata hatalmas meglepetésre 3–1-es vereséget szenvedett a negyedik ligás Stevenage vendégeként az angol FA-kupa harmadik fordulójában. A mérkőzés után a szurkolók együtt örülhettek a játékosokkal – tehették, hiszen fennállásuk legnagyobb sikerét aratták a legjobb 32-be jutással –, ám egy drukker érthetetlen módon megütötte a hazai csapat egyik játékosát, majd továbbszaladt.

ÍME, AZ ESET
 
STEVENAGE–NEWCASTLE UNITED 3–1
   

A portugál labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a listavezető Porto 4–1-re legyőzte a Marítimót. A 2004-ben Bajnokok Ligáját nyerő együttes a kolumbiai Freddy Guarín csaknem 40 méteres bombájával szerzett vezetés, amelyet Hulk duplázott meg, szintén hatalmas találattal. Bár szépített a vendégcsapat, Guarín és James Rodríguez betalált, így könnyedén nyert a Porto.

PORTO–MARÍTIMO 4–1

1–0, Guarín


 2–0, Hulk


2–1, Diawara


3–1, Guarín


4–1, J. Rodríguez

Szenzáció! Arn Gréta – egyhuzamban a negyedik meccsén is kiemeltet legyőzve – megnyerte az aucklandi WTA-tornát. A pályafutása második WTA-trófeáját begyűjtő (2007-ben Estorilban diadalmaskodott) magyar teniszező a döntőben 6:3, 6:3-ra múlta felül a címvédő belga Yanina Wickmayert (23. a világranglistán). Íme, a győzelem utáni pillanatok és a trófeával pózoló magyar versenyző!

ARN GRÉTA TORNAGYŐZTES!
 

A francia teniszező, Nicolas Mahut nemcsak a pályán szórja a poénokat. A Hopman-kupa bemutatómeccsén nőnek öltözve jelent meg ütővel a kezében, hogy Kristina Mladenovic oldalán játsszon egy vegyespáros-találkozón. Mondani sem kell, a nevetéstől nem tudták elkezdeni a mérkőzést.

 A POÉNGYÁROS
 

 

A német csapatok felkészülési meccseket játszották. A bajnoki címvédő Bayern München magabiztosan, 4–0-ra győzte le a katari al-Wakra csapatát. Bár az első félidőben nem született gól, a második játékrészben beindult a bajorok hengere. A vezető találatot Thomas Müller érte el, miután egy védő hibáját használta ki, majd Bastian Schweinsteiger belsőzött közelről a kapuba. A harmadik gólnál Daniel van Buyten lőtt kapásból a kapuba egy lapos beadás után, a végeredményt pedig Hamit Altintop állította be egy higgadt befejezéssel.

AL-WAKRA–BAYERN MÜNCHEN 0–4

 

 


A Trabzonspor és a német Schalke 04 (3–0) is megmérkőzött egymással, de a találkozó eredménye mellett még egy érdekes esemény is érdemes votl odafigyelni. A törökök már a 9. percben vezetést szereztek, és a bombagóllal jelentkező védő, Tayfun Cora a hálóban kikötő labda láttán sírva fakadt örömében.

A RENDHAGYÓ GÓLÖRÖM
 

A címvédő Paris Saint-Germain 5–1-re legyőzte a Lenst a labdarúgó Francia Kupa szombati játéknapján, és ezzel bejutott a legjobb 32 közé.

PSG–LENS 5–1
 

A spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a címvédő Barcelona 4–0-ra legyőzte idegenben a Deportivo La Corunát. A vezető gólt Lionel Messi passza után David Villa szerezte, majd érkezett az argentin, és 30 méterről, szabadrúgásból hatalmas gólt lőtt. Andrés Iniesta egy remek lövéssel gyakorlatilag eldöntötte a meccset a 80. percben, a végeredményt pedig egy perccel később Pedro állította be egy remek lövéssel.

DEPORTIVO–FC BARCELONA 0–4

0–1, Villa

 

 

 

0–2, Messi

 

 

 

0–3, Iniesta

 

0–4, Pedro

Érdekes, játékvezetői szempontból pedig meglehetősen nehéz és emlékezetes utánpótlás-kupamérkőzést rendeztek Brazíliában. A Gremio és a Marília meccsén (6–0) magát akasztotta a fekete-kékek támadója a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban büntetőt ítélt. A tizenegyes „hálószaggatónak” bizonyult, mégsem adta meg a bíró – mivel a háló lyukas volt...

RENDHAGYÓ TALÁLKOZÓ
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik