Parádés Fradi-gólok, Arsenal-dráma most „csak” a 90. percben - vasárnapi videók

Vágólapra másolva!
2011.04.25. 08:35
null
Két közeli fejes lett az Arsenal veszte Boltonban (Fotó: Action Images)
Címkék
Több izgalmas mérkőzést játszottak vasárnap az európai labdarúgó-topligákban. Míg a magyar bajnokságban a 200. örökrangadón a Ferencváros 0–1-rő fordított az MTK ellen, a Bundesligában a Wolfsburg magabiztosan legyőzte a Köln, Spanyolországban az Atlético Madrid és a Sevilla pazar gólokkal szerzett három pontot. Az angol Premier League-ben az Arsenalnak az is kevés volt, hogy a Bolton büntetőt hibázott, mert végül 2––––1-re kikapott, ráadásul a Liverpool elleni 102 perces dráma után most ismét a 90. perc után kapott gólt.

A labdarúgó NB I 24. fordulójának záró mérkőzésén a Ferencváros hátrányból fordítva 3–1-re legyőzte az MTK-t. Könyves Norbert 25 méteres bombagólja után André Schembri remek mozdulattal egyenlített. A máltai játékos a második gólban is benne lehetett volna, ám nem ért bele Csizmadia Csaba fejesébe, amely a jobb alsó sarokban kötött ki. A mindent eldöntő találatot Maróti Béla szerezte, aki a 86. percben parádés emeléssel állította be a végeredményt. Az NSO Tv-nek a zöld-fehérektől Maróti Béla, míg az MTK-tól Pál András értékelte a találkozót.

MTK–FERENCVÁROS 1–3
MARÓTINAK TÖRLESZTETT AZ ÉLET

Az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában a Bolton a lefújás előtti pillanatokban lőtt góllal 2–1-re nyert az Arsenal. Daniel Sturridge közeli fejessel szerezett vezetést a Wanderersnek, majd Robin van Persie egyenlített lapos lövéssel. A 90. percben aztán érkezett Tamir Cohen, és a rövid saroknál a kapuba fejelt.

BOLTON–ARSENAL 2–1

A holland bajnokság 32. fordulójában a PSV 3–1-es vereséget szenvedett a Feyenoord otthonában. Georginio Wijnaldum okos fejesével szerzett vezetést a rotterdami csapat, majd a második félidőben Ola Toivonen mintegy 25 méterről kilőtte a kapu bal oldalát. Ám csak három percig örülhettek az eindhoveniek, mert Wijnaldum újabb fejesével ismét előnyhöz juttatta a házigazdákat. A végeredményt Luc Castaignos állította be.

FEYENOORD–PSV 3–1

Az Ajax 4–1-re legyőzte az Excelsiort a holland bajnokság 32. fordulójában. Az amszterdamiak negyedik gólját Siem de Jong szerezte a 90. percben, miután egy rövid felszabadítás után ollózva lőtt a kapu bal oldalába.

DE JONG OLLÓZÁSA

A spanyol bajnokság 33. fordulójában az Atlético Madrid hazai pályán 4–1-re nyert a Levante ellen. A fővárosiaknál az argentin Sergio Agüero duplája mellett a brazil Elias pazar szabadrúgásgólt lőtt, majd a második félidőben egy jobb oldali szögletet ügyetlenkedett be a Levante kapusa, Munúa.

ATLÉTICO MADRID–LEVANTE 4–1

Öt gólt, nyolc sárga lapot és egy egy kiállítást hozó mérkőzésen győzött hazai pályán a Sevilla 3–2-re a Villarreal ellen. A sevillaiak már negyedóra után két góllal vezettek, a második félidő elején Carlos Marchena szépített, de Christian Romaric gyorsan visszaállította a kétgólos előnyt. Bár a hajrára fordulva Giuseppe Rossi még betalált, a Sevilla megnyerte a mérkőzést.

SEVILLA–VILLARREAL 3–2

Németországban a Wolfsburg fölényes, 4–1-es győzelmet aratott az 1. FC Köln ellen. A horvát Mario Mandzukic duplája után ugyan Sebastian Freis szépített, Ashkan Dejagah azonban két gyors és szép támadás után betalált, így közelebb kerültek a bennmaradáshoz a „„„farkasok”.

WOLFSBURG–KÖLN 4–1

””„Az osztrák élvonal 30. fordulójában a Sturm Graz 5–0-ra legyőzte idegenben a Kapfenberget. A graziak két góljában is nagy részt vállalt Szabics Imre, aki a harmadik találatnál kihagyhatatlan helyzetbe hozta Andreas Höltzlt, végül egy hazaiak által elveszített labda után nagyszerű cselt csinált meg védőjével szemben, majd kilőtte a jobb alsó sarkot.

KAPFENBERG–STURM GRAZ 0–5

Szabics gólpassza 3:10-nél, gólja 4:50-nél

Az orosz ligában szereplő Zenit 3–0-ra legyőzte a Krilja Szovjetovot. A csapat magyar légiósa, Huszti Szabolcs a 66. percben állt be a Zenitbe, majd a 81. percben közel járt a gólhoz, a vendégek kapusa azonban bravúrral védte közelről leadott kapáslövését – a kipattanóra viszont Danko Lazovics érkezett, és berúgta a szentpéterváriak második gólját. Nem sokkal később a szerb játékos duplájával alakult ki a végeredmény.

ZENIT–KRILJA SZOVJETOV 3–0

A magyar női kézilabda-válogatott 32–25-re kikapott Brazíliától a Batta-kupa záró mérkőzésén Százhalombattán, így a tegnap Hollandiát megverő csapatunk a körbeverés után rosszabb gólkülönbségükkel a harmadik helyen végzett a hazai felkészülési tornán. A győzelmet a dél-amerikaiak szerezték meg. Az NSO Tv-nek a főszereplők értékelték a nagyarányú vereséget.

HARMADIK HELY A BATTA-KUPÁN
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik