Porto: 35 millió eurót és egy 26 éves brazilt kaphatnak Falcaóért

Vágólapra másolva!
2011.08.17. 18:30
Címkék
A spanyol marca.com úgy tudja, a portugál Porto és a spanyol Atlético Madrid labdarúgócsapata megegyezett egymással előbbi kolumbiai légiósának, Falcaónak az átigazolásáról. Ezek szerint a spanyolok 35 millió eurót, plusz 26 éves brazil középpályásukat, Elias Mendes Trindadét adják a gólerős játékosért.

Amint arról korábban már beszámoltunk: a Sergio Agüerót elveszítő (az argentin a Manchester Cityhez szerződött), és vélhetően Diego Forlántól is érzékeny búcsút vevő (az uruguayiért több klub jelentkezett be, mind közül leghangosabban az Internazionale) Atlético Madrid, illetve a Porto között már élt egy ideje a kapcsolat Falcao-ügyben. Bő egy hete a játékosnak már sikerült is megegyezésre jutnia a kérővel. Ezúttal már a két klub képviselői is egymás tenyerébe csaphattak.

Falcao 2009-ben szerződött a Portóhoz a River Plate-től, a portugál csapatban 86 mérkőzésen 72-szer volt eredményes, szerződésében 45 millió eurós kivásárlási ár szerepelt.

Amennyiben az átigazolást még szerdán sikerül véglegesíteni, úgy az Európa-liga előző kiírásának győztese és gólkirálya az Espanyoltól érkező argentin Pablo Daniel Osvaldo társaságában pótolhatja a jövőben az Agüero, Forlán kettőst. Az Atlético az El-ben a portugál Vitória Guimaraessel küzd meg a csoportkörbe jutásért.

Falcaónak a portugál élvonalból érkezve közeli és jó emlékei lehetnek az El-ellenfélről, hiszen öt meccsen háromszor volt ellene eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik