Seedorf: Bízunk benne, hogy az Inter is hibázik

Vágólapra másolva!
2011.03.20. 09:58
null
Robinhóék nem tudták bevenni a Palermo kapuját (Fotó: Reuters)
A Milan kikapott a Palermótól, és az Inter két pontra megközelítheti az éllovast, de a piros-feketéknél bíznak benne, hogy a milánói derbin visszaállítják az ötpontos különbséget a nagy riválissal szemben. A Real Madridot irányító José Mourinho a játékvezetőt és Iker Casillast dicsérte az Atlético elleni siker után. Sir Alex Ferguson szerint egyik angol csapat sem tud úgy küzdeni, mint a Manchester United.

SERIE A

Az éllovas Milan 1–0-ra kikapott a Palermótól tegnap este, és bár a piros-feketék a botlás ellenére is biztosan megőrzik az első helyüket a fordulóban a második Interrel szemben, Clarence Seedorf bízik benne, hogy a városi rivális hátránya továbbra is öt pont marad.

„Mindenki dühös volt a csapatban a meccs után, mivel számos helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtuk értékesíteni őket. A Palermónak ajándékoztuk a győztes gólt. De most már nem szabad ezen a meccsen törnünk a fejünket, mert nincs mit tenni vele. Bízunk benne, hogy az Inter hibázni fog, de ha ez nem történik meg, akkor is két pont lesz az előnyünk, és a derbin visszaállíthatjuk az ötpontos különbséget” – mondta Seedorf.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője sem esett kétségbe a vereség után: a szakember szerint jókor jön a nemzetközi válogatott meccsek miatti szünet csapatának.

„Az első félidőben nem játszottunk jól, főleg a szünet előtt. A második játékrészben jobbak voltunk, de nem lőttünk elégszer kapura. Jobb lett volna elkerülni, de becsúszhatnak vereségek. Szerencsére most jön a szünet, így rendezhetjük a sorainkat. Mindenesetre továbbra is a tabella élén állunk, meglátjuk, mit játszik az Inter és a Napoli” – nyilatkozta Allegri.

Tabella»

PRIMERA DIVISIÓN

A spanyol bajnokság minkét óriásklubja 2–1-re nyerte meg szombati mérkőzését. A Real Madridi a városi rivális Atlético ellen győzött a Vicente Calderón Stadionban, és míg a blancókat irányító José Mourinho a játékvezetőt és Iker Casillas dicsérte, a hazaiak mestere, Quique Sánchez Flores a bírót kritizálta.

RONALDO ÉS CARVALHO MEGSÉRÜLT

Cristiano Ronaldo és Ricardo Carvalho is kisebb sérülést szenvedett a Real Madrid tegnapi, az Atlético Madrid ellen 2–1-re megnyert bajnokiján.

 

A portugál támadót combizombántalmak miatt a 72. percben le kellett cserélni, míg védő – aki végigjátszotta a találkozót – deréktáji zúzódást szenvedett. Az, hogy ki kell-e hagyniuk mérkőzéseket, csak a tüzetesebb orvosi vizsgálatok után dől el.

„A meccs két legjobbja a bíró és Casillas volt. Nagyon nehéz volt ezt a találkozót levezetni. Nagy volt a nyomás, de Teixeira játékvezető kiválóan helytállt. Talán tizenegyest kellett volna adni Ronaldónak, az utolsó emberként szabálytalankodó Ujfalusit pedig kiállítani, de ezt megbocsátom. Ami Casillast illeti, nem szeretem azokat a meccseket, amikor a kapusunknak dolga van, és most nagyon sok feladata volt, de fantasztikusan oldotta meg” – mondta Mourinho, aki szerint fáradt volt együttese a hétközi BL-meccs után, és a szakember úgy vélte, az Atlético kiválóan játszott.

„Az elején egy kicsit bizonytalan volt a védekezésünk, ezért kaptunk gólt. Sajnos kicsit késő találtunk be. Nem hibáztatom a játékosaimat. A játékvezető befolyásolta a meccs alakulását. Az lenne a legjobb, ha többet nem vezetne nekünk mérkőzést. Az Almería ellen nem adott meg egy büntetőt nekünk, amikor egyértelműen a tizenhatoson belül szabálytalankodtak velünk szemben, míg a Bilbao ellen kiállította egy játékosunkat. A Real ellen nem volt meghatározó, de jó lenne, ha legalább a Calderónba nem őt küldenék” – mondta Sánchez Flores.

A Calderón-stadionban a hazai szurkolók Marcelót és Cristiano Ronaldót is inzultálták: előbbit majomnak nevezték a drukkerek, utóbbit a „Dögölj meg!” rigmussal szidták. Mourinho szerint nagyszerű hangulatú stadion az Atléticóé, de a szurkolóknak tisztelnie kellene a játékosokat és családjaikat.

A Barcelona játékosai Éric Abidalért is küzdöttek a Getafe elleni meccsen, miután a francia futballistát csütörtökön sikeresen megműtötték májdaganata miatt. Josep Guardiola szerint jól halad a védő lábadozása, és a katalán mester az ellenfelet dicsérte a 2–1-re megnyert hazai találkozó után.

„Abidal felépülése jól halad, már jó a hangulata, és a családjának is jobb kedve van. Reméljük, hamarosan olyan állapotban lesz, hogy meglátogathatjuk, és ő is el tud jönni az edzőközpontba – mondta Guardiola, aki a meccsről is beszélt. – Hosszú hetünk volt, de szerencsére jól játszottunk. Sok helyzetet alakítottunk, bár ez az eredményen nem látszott annyira. A Getafét irányító Míchel szerintem előbb vagy utóbb a Real Madrid vezetőedzője lesz. Erről meg vagyok győződve” – mondta Guardiola.

Tabella»

PREMIER LEAGUE

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere a Bolton ellen Dimitar Berbatov góljával kicsikart győzelem után játékosait dicsérte.

„Öt kemény meccsünk is volt az utóbbi néhány héten. Kemény program volt, és a játékosaim minden dicséretet megérdemelnek. Játszottunk már jobban is, mint ezen a meccsen, de sohasem adjuk meg magunkat. Ez jellemzi ezt a klubot, és ez semelyik másik angol klubban nincs meg. Nagyszerűek vagyunk abban, ha össze kell szorítanunk a fogunkat, és kihozni valami jót egy vesztes helyzetből” – mondta Ferguson.

Az Arsenal hátránya öt pontra nőtt, miután pontokat veszített a West Bromwich otthonában. Arsene Wenger, az „ágyúsok” menedzsere csalódott volt a 2–2-es döntetlen miatt.

„Csalódott vagyok, mert elveszítettünk két pontot. De a szezon hátralévő részére való tekintettel fontos, hogy nem kaptunk ki, keményen harcoltunk. Nagy ütést kaptunk, de úgy érzem, ezen a meccsen megmutattuk, hogy nem törtünk össze lelkileg. Jó alapunk van ahhoz, hogy jól zárjuk a szezont” – mondta Wenger, aki a pálya talaját kritizálta.

Tabella»

BUNDESLIGA

Az éllovas Dortmund 1–1-es döntetlent játszott a Mainz ellen hazai pályán, és a vendégek hajrában szerzett egyenlítő találata nagy port kavart, mivel az akció úgy indult, hogy közben a Borussia egyik futballistája a földön feküdt, mert megsérült.

„A játékosaim nem látták, hogy a földön fekszik valaki az ellenfél futballistái közül. Nem fair erről beszélni tíz percig a mérkőzés után. Végig harcban voltunk a meccsen, és nyugodtak maradtunk. Tetszett a játékunk” – mondta Thomas Tuchel, a Mainz trénere.

A Dortmundot irányító Jürgen Klopp elismerte, elragadták az érzelmei, amikor egyenlített a Mainz, de úgy nyilatkozott, igazságosnak tartja a döntetlent.

A Bayern München a hétközi BL-búcsú után legyőzte a Freiburgot. Arjen Robbent már a 30. percben le kellett cserélni, mivel fájt a combhajlító izma, és a holland szélső elővigyázatosságból nem is lép pályára a Magyarország elleni Eb-selejtezőkön, de az állapota nem tűnik súlyosnak.

Tabella»

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik