Spanyolország és Svájc vívja a döntőt

Vágólapra másolva!
2011.06.22. 23:44
null
A spanyolok megszenvedtek Fehéroroszországgal (fotó: Action Images)
Címkék
Eldőlt, hogy Spanyolország és Svájc vívja az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét. Mindkét együttes hosszabbítás után múlta felül ellenfelét, Fehéroroszországot, illetve Csehországot.

A spanyol csapat toronymagas esélyesként várta a Fehéroroszország elleni találkozót, és aktívan is kezdett Luis Milla legénysége. A 38. percben azonban egy nagy bedobást továbbcsúsztattak a fehéroroszok, középen pedig Andrej Voronkovot hiába ölelgették a védők, ő hanyatt vetődve a kapuba húzta a labdát.

A folytatásban is spanyol fölény volt tapasztalható, szép számmal dolgozták ki a helyzeteket Jeffrénék, de csak nem sikerült a kapuba találni. Már-már úgy tűnt, hogy meglepetésre Spanyolország vereséget szenved, amikor egy jobb oldali beadás után Adrián Lopez a hálóba továbbította a labdát.

A dél-európaiak tehát kiharcolták a hosszabbítást, ott pedig már az ő akaratuk érvényesült. Előbb Adrián fejelt közelről a kapuba, majd Jeffrén egy remek bombával bebiztosította a győzelmet.

Akárcsak a spanyol-fehérorosz, úgy a svájci-cseh meccs sem dőlt el a rendes játékidőben. A cseh csapat kicsit idegesen kezdte az elődöntőt, de később belelendült Jakub Dovalil legénysége. Dockal remek lövése például csak kevéssel tévesztett célt.

Az első félidőben a sok szabálytalanság miatt nem volt folyamatos játék, így nem lehetett csodálkozni, hogy gól nélkül vonultak szünetre a csapatok. A második félidő sem hozott döntést, így következhetett a hosszabbítás.

A kétszer 15 percben végre láthattunk egy gólt, ezt pedig a svájci Admir Mehmedi szerezte, aki 24 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. Svájc ezzel bejutott a döntőbe, így szombaton összecsaphat Spanyolországgal.

U21-ES EB
ELŐDÖNTŐ
Spanyolország–Fehéroroszország3–1 – h. u.
Svájc–Csehország1–0 – h. u.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik