Szélesi és Schembri csapatát kizárták az élvonalból

Vágólapra másolva!
2011.07.28. 12:23
null
Szélesiék (balra) a másodosztályba kerülhetnek (Fotó: Imago)
Címkék
A Görög Labdarúgó-szövetség (EPO) Fegyelmi Bizottsága kizárta az élvonalból Szélesi Zoltán és André Schembri csapatát, az Olympiakosz Voloszt, illetve a Kavalát. A bundabotrányban érintett klubok a következő idényben a másodosztályban szerepelhetnek, ráadásul mindkét csapatot 300 ezer euró pénzbüntetés fizetésére kötelezték.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Volosz elnökét, Akhilleasz Beoszt négy évre eltiltották mindenféle futballal kapcsolatos tevékenységtől, illetve 50 ezer euró pénzbüntetés fizetésére kötelezték.

A Fegyelmi Bizottság legfrissebb, csütörtöki döntésének értelmében a Volosz és a Kavala elnökét, Makisz Pszomiadiszt is életük végéig eltiltották minden futballal kapcsolatos tevékenységtől, továbbá 90 ezer eurós pénzbüntetést is fizetniük kell. Az első fokon hozott ítélet nem jogerős.

A döntéssel veszélybe került a Volosz Európa-liga-szereplése is. Szélesiék csütörtökön, a sorozat harmadik selejtezőkörében a luxemburgi Differdange 03 otthonába látogatnak.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a görög szervezet határozatára várt, arról később születik döntés, hogy kizárják-e a Voloszt az Európa-ligából.

A sport.gr tájékoztatása szerint az első osztályból búcsúzó Panszerraikosz – Kiss Zoltán csapata – és a Larisza jöhetnek ki a legjobban az esetből, hiszen kiesésük ellenére maradhatnak az élvonalban.

A Volosz egyik elöljárója, Panosz Szkotiniotisz a magnesianews.gr-nek elmondta, hogy biztosan fellebbeznek az első fokon hozott döntés ellen – melyet a következő 48 órában tehetnek meg –, és akár bírósági ügy is kerekedhet a botrányból.

Az EPO illetékesei a jövő hét közepén tanácskoznak és várhatóan a hét végén születik meg a végleges döntés az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik