UEFA Régiók Kupája: magyar pontszerzés 0-3-ról, emberhátrányban

Vágólapra másolva!
2011.04.25. 23:24
Címkék
A nyugat-magyarországi NB III-as csapatokból összeállított amatőr válogatott második mérkőzésén 3–3-as döntetlent játszott Litvánia küldöttével (Alytis) az UEFA Régiók Kupája csehországi elitkörében – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapján.

A találkozó a lehető legrosszabbul kezdődött a mieink számára: a 2. percben Rétsági Ákos szabálytalankodott a 16-oson belül, a játékvezető kiállította védőnket, és büntetőt ítélt a litvánok javára. Az ellenfél értékesítette a tizenegyest, majd emberelőnyben két újabb gólt szerzett az első félidő végéig. A szünet után a mieink óriási küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot, tíz emberrel is átvették a játék irányítását, és a három gólon kívül egy kapufát is lőttek.

„A meccs elején bekövetkezett rövidzárlat után nehezen találtuk meg a ritmust, de a félidőben rendeztük a sorokat, és nyílt sisakos játékkal sikerült emberhátrányban döntetlenre hozni a találkozót. Óriási akaraterőt mutattak a játékosok, végigküzdötték a találkozót, ennek köszönhetjük a pontszerzést, és azt, hogy a horvátok elleni utolsó mérkőzésünk előtt sikerült életben tartanunk továbbjutási reményeinket" – értékelt Króner Péter az mlsz.hu-nak.

A mieink az első játéknapon a házigazda cseh csapat ellen 0–0-s döntetlent értek el.

UEFA RÉGIÓK KUPÁJA
2. FORDULÓ
ALYTIS–NYUGAT-MAGYARORSZÁG 3–3 (3–0)
NYUGAT-MAGYARORSZÁG: Szappanos – Patkó, Pongrácz, Rétsági, Takács K. – Németh Zs. (Flórián, 81.), Kovács M., Varga D. (Berény, 46.), Márki (Csorba, 70.) – Müllerlei, Dobesch. Edző: Króner Péter
A magyar gólok: Dobesch (52.), Patkó (61.), Csorba (83.)
Az állás két forduló után: 1. Zlín (Csehország) 4 pont, 2. Dalmacija (Horvátország) 3, 3. Nyugat-Magyarország 2, 4. Alytis (Litvánia) 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik