Újpesti fordítás, Barca-parádé, nagy dortmundi diadal - szombati videók

Vágólapra másolva!
2011.02.27. 08:45
Címkék
Ahogyan azt megszokhattuk, ezen a hétvégén is nagyüzem volt Európa labdarúgó-bajnokságaiban. A nagy nyugati ligák meccsei mellett az itthoni szezon is folytatódott. Kétgólos hátrányból fordított az Újpest az első bajnokiján rögtön duplázó Lázár Bence vezérletével. A Bayern München és a Dortmund rangadóján utóbbi diadalmaskodott és tett hatalmas lépést ezzel a bajnoki címet jelentő salátástál felé a Bundesligában. Idegenben is kiütéses győzelmet aratott a Manchester United, valamint  szépségdíjas gólokkal győzött a Barcelona. Íme, a szombati gólok!

Hiába vezetett már két góllal is a Kaposvár az Újpest otthonában, a hazaiak a második félidő első tíz percében egyenlítettek, sőt Lázár Bence 86. percben lőtt bombagóljával megfordították az eredményt, és 3–2-re nyertek.

ÚJPEST–KAPOSVÁR 3–2
(A Sport Tv felvétele)
A LEGSZEBB AJÁNDÉK – MÉSZÖLY GÉZA

A 12. helyen álló MTK a 9. Bp. Honvédot fogadta, és nyert 3–1-re.

MTK–HONVÉD 3–1
(A Sport Tv felvétele)

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 28. fordulójában a Manchester United Javier Hernández duplájával, valamint Wayne Rooney és Fábio találatával 4–0-ra nyert a Wigan vendégeként.

WIGAN–MANCHESTER UNITED 0–4

Az éllovas Borussia Dortmund nagyszerű játékot nyújtva 3–1-es győzelmet aratott a Bayern München stadionjában a német labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szombat esti rangadóján.

BAYERN MÜNCHEN–BORUSSIA DORTMUND 1–3

A Schalke hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Nürnberg ellen. A hazaiak gólját Raúl szerezte, szokásához híven remek helyezkedésének köszönhetően.

SCHALKE–NÜRNBERG 1–1

Marco Di Vaio második félidei két góljával a Bologna 2–0-s győzelmet aratott a Juventus vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának szombat késő esti nyitó mérkőzésén.

JUVENTUS–BOLOGNA 0–2

A másodosztályú olasz bajnokság 28. fordulójában a Feczesin Róberttel felálló Ascoli a Livorno otthonában játszott 1–1-es döntetlent. A magyar válogatott támadó végig a pályán volt és a 89. percben egy felívelt labdát előbb lekezelt, majd azt jobbal a bal alsó sarokba lőtte, pontot mentve ezzel csapatának.

FECZESIN GÓLJA 0:26-NÁL

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 25. fordulójában a listavezető Barcelona 3–0-ra nyert Mallorcán.

MALLORCA–BARCELONA 0–3

ESPANYOL–REAL SOCIEDAD 4–1

A holland labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában a NAC hazai pályán hátrányból fordított és nyert 3–2-re a remek szezont produkáló ADO Den Haag ellen. A bredaiak két magyar védőjének, Horváth Gábornak és Fehér Csabának emlékezetesre sikerült a mérkőzés. Előbbi szerencsétlenül ért bele egy lapos passzba, így a lábáról saját kapujába került a labda, míg az utóbbi egy szerencsés gólnak köszönhetően megszerezte a győzelmet együttesének.

HORVÁTH ÖNGÓLJA 1:38-NÁL, FEHÉR TALÁLATA 4:24-NÉL

Újabb bejegyzéssel jelentkezett blogjában Détári Lajos, aki természetesen elsősorban a futball kérdéseiről mondja el a véleményét, de olykor más sportágról is szót ejt. Az egykori világválogatott ezúttal a tavaszi rajtról és a bajnokság végkimeneteléről fejtette ki a gondolatait.

DÖME VIDEOBLOGJA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik