Vadócz gólja a Real Madridnak, Koman és Huszti asszisztja

Vágólapra másolva!
2010.05.03. 12:34
Címkék
Videomegosztónk segítségével összeszedtük a hétvége legfontosabb góljait, összeállításunkban megmutatjuk többek között Vadócz Krisztián Real Madridnak lőtt gólját, Koman Vladimir és Huszti Szabolcs gólpasszát, Fehér Csaba kiállítását és a Twente holland bajnoki címét érő győzelmét, valamint a topligák legérdekesebbek jeleneteit.

Az elmúlt hétvégére még sokáig emlékezni fog Vadócz Krisztián, aki a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 35. fordulójában betalált a Real Madrid hálójába. Az Osasuna kétszer is vezetett Madridban a Real otthonában, végül mégis a házigazdák örülhettek a győzelemnek, mert a duplázó Cristiano Ronaldo a 88. percben egy fejessel eldöntötte a három pont sorsát.



Koman Vladimir a kezdőben kapott szerepet a 3–0-ra nyerő Bariban, Gosztonyi András viszont az előzetes hírekkel ellentétben még a cserepadra sem ülhetett le. Koman az első találatnál gólpasszt jegyzett, majd a 79. percben lecserélték.



Huszti Szabolcs csapata, a Zenit Szentpétervár 1–0-s győzelmet aratott a Szaturn Moszkva felett az orosz bajnokság 8. fordulójában. A magyar légiós gólpasszal járult hozzá klubja győzelméhez.



Fülöp Márton védéseinek is köszönhetően kétgólos győzelmet aratott a Manchester City az Aston Villa elleni rangadón. Bár a vendégek lőtték az első gólt, a hazai csapat végül nagyszerű teljesítménnyel, megérdemelten nyert a BL-indulás szempontjából fontos találkozón.



Bodor Boldizsár szerezte csapata, a Roda első gólját a Willem II elleni mérkőzésen, amely végül 3–2-es hazai győzelemmel ért véget. A magyar válogatott játékos egy sárga lapot is kapott a találkozón.

A helyzeteivel jobban sáfárkodó Újpest 1–0-ra nyert a Ferencváros otthonában a Soproni Liga 25. fordulójának rangadóján. A mérkőzés egyetlen találatát Kabát Péter szerezte a 35. percben, míg a Ferencváros csak helyzetekig és – háromszor is – kapufáig jutott.





A labdarúgó Soproni Liga 25. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén az MTK Lázok János és Szatmári Lóránd első félidőben szerzett góljával már 2–0-ra vezetett a Debreceni VSC ellen, ám Feczesin Róbert duplájának és Czvitkovics Péter parádés találatának köszönhetően a debreceni együttes 3–2-re nyert.



A Chelsea Didier Drogba és Frank Lampard góljával 2–0-ra nyert a Liverpool otthonában az Anfield Roadon az angol labdarúgó-bajnokság 37., utolsó előtt fordulójában, így a londoniak karnyújtásnyira vannak a bajnoki címtől. A címvédő Manchester United Nani 29. percben szerzett góljával minimális különbséggel nyert a Sunderland vendégeként, így életben tartotta bajnoki álmait.







A Bayern München hazai pályán 3–1-re legyőzte a Bochumot a német labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában, így a Schalke vereségének is köszönhetően gyakorlatilag megnyerte a bajnokságot. Matematikailag is búcsúzott az élvonaltól a Hertha.



Malik Fathi, a Mainz játékosa sarokkal remek gólt szerzett a Stuttgart ellen a német labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában. A mérkőzés 2–2-es döntetlennel ért véget. Nézze meg a látványos találatot videón!



A Barcelona az első félidőben már három góllal vezetett a Villarreal ellen az El Madrigalban, és végül 4–1-re győzött a Primera División 35. fordulójában szombat este. A listavezető katalánok így biztosan a tabella élén zárták a fordulót.



A találkozó 79. percében a már korábban egy sárga lapos figyelmeztetést begyűjtő Sergio Busquetst cserélték le, a középpályás el is hagyta a pályát, miközben a Villarreal támadójával, Joseba Llorentével lökdösődött. A játékvezető sárga lapot mutatott fel, úgy tűnt, Busquetsnek, de mint a jegyzőkönyvből kiderült, nem ő kapott még egy sárga lapot, hanem Llorentét figyelmeztette a bíró.



Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 36. fordulójának nyitó mérkőzésén az AS Roma 2–1-re nyert a Parma otthonában. A sokáig meddő mezőnyfölényben játszó Milan 1–0-ra nyert hazai pályán a Fiorentina ellen. A mérkőzés egyetlen találatát Ronaldinho szerezte a 77. percben tizenegyesből.


ROMA



MILAN



Története második bajnoki címét szerezte meg a Twente, miután a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) utolsó, 34. fordulójában 2–0-ra győzött a Fehér Csaba kiállítása miatt 70 percig emberhátrányban játszó NAC Breda vendégeként.



A visszavonulását a napokban bejelentő Roy Makaay mesterhármassal búcsúzott az aktív labdarúgástól és a rotterdami szurkolóktól: a 35 éves gólzsák oroszlánrészt vállalt a Heerenveen 6–2-es kiütésében, ő szerezte a Feyenoord első, negyedik és ötödik gólját.


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik