Zenit: szerződtették a Barcelona szélsőjét – hivatalos

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.08.02. 15:58
null
Malcom egy év után távozik Barcelonából, Oroszországban folytatja (Fotó: fc-zenit.ru)
Igaznak bizonyultak a korábbi értesülések: a szentpétervári Zenit hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a Barcelonától Malcomot.

 

Az elmúlt napokban szinte kész tényként kezelte mindenki a nemzetközi sajtóban, hogy a 22 éves brazil játékos Oroszországban folytatja – néhány napja még a Barcával edzett, ám nem sokkal később engedélyt kapott, hogy kihagyja az edzést, és intézhesse az átigazolását.

A katalán klub 40+5 millió euróért adta el játékosát, az összeget részletekben kell majd kifizetnie az oroszoknak. Egybehangzó sajtóhírek szerint Malcom 2024-ig, vagyis öt évre írt alá. A csapatok abban is megállapodtak, hogy amennyiben a játékost továbbadja a Zenit, a Barca részesedést kap az átigazolási díjból.

2018 nyarán az akkor még Bordeaux-játékos Malcomot a Barcelona az AS Roma elől happolta el, ám Ernesto Valverde kevés lehetőséget adott neki: mindössze 24 meccset kapott gránátvörös-kékben, négy gólt és két gólpasszt jegyzett. Egy spanyol bajnoki címet és egy spanyol Szuperkupát nyert a Barcelonával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik