A Schalke bírta jobban az idegek harcát

Vágólapra másolva!
2011.07.23. 23:01
null
A Schalke jött ki jobban a Dortmund elleni küzdelemből (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó német Szuperkupáért a kupagyőztes Schalke 04 hazai pályán tizenegyesekkel legyőzte a bajnoki címvédő Borussia Dortmundot. A rendes játékidő 0–0-s döntetlent hozott, a szétlövésben pedig az ősi ellenfélnek számító vendégek kétszer is hibáztak, így 4–3-ra a gelsenkircheniek kerekedtek felül.

A találkozó első nagy lehetősége a Dortmund előtt adódott: egy jobb oldali szögletre a rövid saroknál érkezett Sebastian Kehl, fejese pedig a kapufán csattant. Tapogatózással kezdődött az összecsapás, és inkább a Borussia dominált.

Ezután valamelyest átvette a játék irányítását a Schalke, előbb Benedikt Höwedes előtt adódott nagy lehetőség, majd Julian Draxler távoli kísérlete jelentett veszélyt a vendégek kapujára. Persze a BVB sem nézte tétlenül az eseményeket, Kagava Sindzsi passza után Ilkay Gündogan lövését kellett hárítania Ralf Fährmann-nak.

Az első félidő lefújása előtt még egy Dortmund-helyzetet láthatott a közönség: Gündogan passzolt Robert Lewandowskihoz, aki a tizenhatos előteréből tüzelt, lövését Fährmann nagy bravúrral hárította.

A fordulás után a vendégek kezdtek jobban: tetszetős támadás végén ismét Lewandowski lőtt kapura, a hosszú sarokra tartó kísérlete azonban pontatlanra sikerült.

A 74. percben látványos Schalke-akció végén Raúl tálalt a nem sokkal azelőtt beálló Jan Moravek elé, akinek lövését Roman Weidenfeller bravúrosan, lábbal védte. A második félidőben is a Borussia volt fölényben, több veszélyes helyzetet is kialakított, gólt azonban nem szerzett.

A rendes játékidő gól nélküli döntetlennel ért véget, így a szabályok értelmében következhettek a tizenegyesek.

A Dortmund kezdett, Gündogan berúgta, majd Lewis Holtby is, később Mats Hummels és Edu szintén értékesítette a magáét, így két sorozat után 2–2 volt az állás.

Ekkor következett Kevin Grosskreutz, akinek lövését Fährmann hárította, majd Höwedes berúgta a sajátját, így 3–2-re vezetett a Schalke. Moritz Leitner ezután értékesítette a magáét, majd José Manuel Jurado a jobb felsőbe bombázott a kapufa segítségével. Végül Ivan Perisic gyenge lövését kiütötte Fährmann, így 4–3-ra a Schalke nyerte a szétlövést – s ezzel a klub története során először a német Szuperkupát is elhódította.

TIZENEGYESEKKEL NYERT A SCHALKE
A klub történetében először nyert német Szuperkupát a Schalke (Fotó: Reuters)
A klub történetében először nyert német Szuperkupát a Schalke (Fotó: Reuters)
NÉMET SZUPERKUPA
Schalke 04–Borussia Dortmund 0–0 – tizenegyesekkel 4–3
Veltins-Arena, Gelsenkirchen. 61 600 néző. V: Knut Kircher
SCHALKE: Fährmann – Höger, Höwedes, Papadopulosz, Fuchs – Matip, Holtby, Baumjohann (Edu, 89.), Draxler (Jurado, a szünetben) – Raúl, Huntelaar (Moravek, 69.). Vezetőedző: Ralf Rangnick
DORTMUND: Weidenfeller – Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Löwe (Leitner, 77.) – Kehl (Bendel, 75.), Gündogan, Götze (Perisic, 75.), Kagava, Grosskreutz – R. Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik