Bayern München: a Real Madrid sztárja kölcsönbe érkezik – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 13:32
A német élvonalbeli Bayern München bejelentette, két évre kölcsönbe szerződteti James Rodríguezt, a spanyol első osztályú Real Madrid kolumbiai labdarúgóját.


James Rodríguez a Bayern Münchenben folytatja pályafutását (Fotó: AFP)
James Rodríguez a Bayern Münchenben folytatja pályafutását (Fotó: AFP)

 

A bajor klub tájékoztatása szerint a 26. születésnapját szerdán ünneplő középpályás 2019. június 30-ig szóló kölcsönszerződést ír alá, melynek lejártával a Bayern Münchennek opciós joga lesz végleg megvásárolni a Real Madrid játékosát.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayernt működtető gazdasági társaság vezérigazgatója elmondta, James Rodríguez Carlo Ancelotti vezetőedző kérésére érkezik Münchenbe. Az 55-szörös válogatott Rodríguez vasárnap új csapatával tart a kínai és szingapúri túrára.

A legutóbbi, brazíliai világbajnokságon aranycipős kolumbiai futballista 2014 nyarán a Monacóból szerződött a Real Madridba. Első szezonjában – amikor még Carlo Ancelotti volt a királyi gárda vezetőedzője – 46 tétmérkőzésen 17-szer talált be és 18 gólpasszt adott. Ancelotti 2015-ös távozása után nem számított alapembernek Madridban. Rafa Benítez és Zinédine Zidane alatt (két szezon során) összesen 65 tétmeccsen 19-szer volt eredményes és 23 gólpasszt adott.

James Rodríguez spanyol bajnokságot, két Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a Real Madriddal.

James Rodríguez a Bayern München hatodik nyári szerzeménye Sebastian Rudy, Serge Gnabry, Niklas Süle, Corentin Tolisso és a Juventustól kölcsön után végleg megvásárolt Kingsley Coman után.

Német sajtóhírek szerint a Bayern 10 millió eurót fizet a Real Madridnak James Rodríguez kölcsönvételéért, 2019-ben pedig 35 millió euróért vásárolhatja meg.






 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik