Bundesliga: Raúl jól érzi magát a Schalkénál, kitöltené a szerződését

Vágólapra másolva!
2011.03.07. 16:04
Címkék
Nem szándékozik a nyáron klubot váltani Raúl, annak ellenére, hogy a német Schalke 04 labdarúgócsapata korántsem a várakozásoknak megfelelően szerepel a német labdarúgó-bajnokságban.

„Szerződésem kétezer-tizenkettőben jár le, ki akarom tölteni. Jól érzem magam itt, és szeretném, ha ez így maradna ezután is” – idézte a spanyol támadót a kéthetente megjelenő Kicker című szaklap.

A gelsenkircheni csapat 25 forduló után csak a tizedik helyen áll a Bundesligában, de nem Raúl miatt. A 33 éves csatár ugyanis eddig 11 gólt lőtt, ezzel együttesében a legeredményesebb, összességében pedig a negyedik az élvonalban.

A spanyol futballista a nehézségek okát abban látja, hogy „a csapat épülőfélben van, sok játékos nemrég érkezett, ráadásul közülük többen fiatalok”.

„A cél az, hogy a következő idénynek a lehető legkevesebb bizonytalansággal vágjunk neki” – tette hozzá.

Azért örömre is van ok a Schalkénál, a Bajnokok Ligájában ugyanis a Valenciával szemben jó esély mutatkozik a negyeddöntőbe kerülésre, a Német Kupában pedig már finalista az alakulat. A rutinos Raúlra mindkét kupasorozatban lehet számítani, hiszen a BL-nyolcaddöntő első felvonásán döntetlent (1–1) érő gólt lőtt, míg a Bayern Münchent az ő találatával (1–0) búcsúztatták a honi kupa elődöntőjében.

„Nagyszerű volna megkoronázni első idényemet egy trófeával, de ehhez előbb meg kell nyerni a döntőt” – fogalmazott Raúl, aki Spanyolországban a 71. „eurogólját” szerezte, ezzel ismét egyedül vezeti az örökranglistát, megelőzve Filippo Inzaghit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik