Ahogyan a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában már beszélt róla, Dárdai Pál Berlinben tölti a karácsonyt, ahol meglátogatja őt édesapja, idősebb Dárdai Pál is. És hogy hogyan telik általában az ünnep a Hertha mesterénél?
„Először is feldíszítjük a karácsonyfát a gyerekekkel. Aztán édesapám halászlevet készít, a feleségem pedig egyéb ételeket főz. A karácsony este eleje mindig nehéz a számunkra, az édesanyám és a testvérem hiánya miatt. Ekkor néha megjelenik néhány könnycsepp, de a szomorúság után jön az öröm. Együtt, egy asztalnál eszünk, beszélgetünk és nevetünk” – engedett betekintést az ünneplésbe Dárdai.
A korábbi magyar szövetségi kapitány azt is elárulta, hogy a halászlevet az igazi, hazai fűszerpaprika teszi számára különlegessé, és persze szükség van hozzá egy jó pontyra is. S hogy ki a csapata „fűszerpaprikája”, aki a legfontosabb az együttes számára?
„Ha csak egy játékost kellene említenem, Per Skjelbredet mondanám. Per elképesztő munkát végez. Nem azt akarja, hogy ő csillogjon, mindig a csapatra gondol. Megállás nélkül robotol, nagyon fontos a játék szempontjából, és rengeteg párharcot vív meg.”
A működő csapatot a halászléhez hasonlították a kérdés során, erre válaszolva Dárdai megjegyezte, hogy ha valami hiányzik belőlük, már nem tökéletes az eredmény.
„Az erősségünk a csapatszellemben lakozik. Ahogyan együtt élünk, ahogyan egymással viselkedünk. Amikor utaztunk Nürnbergbe a kupameccsre, a berlini repülőtéren azt gondoltam, már megnyertük a meccset. Még mielőtt egyáltalán elindultunk volna.”
A csapatszellem kialakulásának hátteréről elmondta, hogy nagyon fontos egyéni megbeszéléseket folytattak a játékosokkal, ekkor pedig valami elindult a csapatnál.
Dárdai elmondta, mit tanácsolt neki annak idején egyik edzője, Lucien Favre: „Pál, menj le a gyerekekhez két-három évre, és olyanokat fogsz megtudni, amelyeket senki mástól nem tudnál meg”. A Hertha edzője szerint így is lett, és rengeteg dolgot tanult az utánpótláscsapatnál töltött időszaka alatt, ezeket a felnőtteknél is hasznosítani tudja.
Ahogyan a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában már beszélt róla, Dárdai Pál Berlinben tölti a karácsonyt, ahol meglátogatja őt édesapja, idősebb Dárdai Pál is. És hogy hogyan telik általában az ünnep a Hertha mesterénél?
„Először is feldíszítjük a karácsonyfát a gyerekekkel. Aztán édesapám halászlevet készít, a feleségem pedig egyéb ételeket főz. A karácsony este eleje mindig nehéz a számunkra, az édesanyám és a testvérem hiánya miatt. Ekkor néha megjelenik néhány könnycsepp, de a szomorúság után jön az öröm. Együtt, egy asztalnál eszünk, beszélgetünk és nevetünk” – engedett betekintést az ünneplésbe Dárdai.
A korábbi magyar szövetségi kapitány azt is elárulta, hogy a halászlevet az igazi, hazai fűszerpaprika teszi számára különlegessé, és persze szükség van hozzá egy jó pontyra is. S hogy ki a csapata „fűszerpaprikája”, aki a legfontosabb az együttes számára?
„Ha csak egy játékost kellene említenem, Per Skjelbredet mondanám. Per elképesztő munkát végez. Nem azt akarja, hogy ő csillogjon, mindig a csapatra gondol. Megállás nélkül robotol, nagyon fontos a játék szempontjából, és rengeteg párharcot vív meg.”
A működő csapatot a halászléhez hasonlították a kérdés során, erre válaszolva Dárdai megjegyezte, hogy ha valami hiányzik belőlük, már nem tökéletes az eredmény.
„Az erősségünk a csapatszellemben lakozik. Ahogyan együtt élünk, ahogyan egymással viselkedünk. Amikor utaztunk Nürnbergbe a kupameccsre, a berlini repülőtéren azt gondoltam, már megnyertük a meccset. Még mielőtt egyáltalán elindultunk volna.”
A csapatszellem kialakulásának hátteréről elmondta, hogy nagyon fontos egyéni megbeszéléseket folytattak a játékosokkal, ekkor pedig valami elindult a csapatnál.
Dárdai elmondta, mit tanácsolt neki annak idején egyik edzője, Lucien Favre: „Pál, menj le a gyerekekhez két-három évre, és olyanokat fogsz megtudni, amelyeket senki mástól nem tudnál meg”. A Hertha edzője szerint így is lett, és rengeteg dolgot tanult az utánpótláscsapatnál töltött időszaka alatt, ezeket a felnőtteknél is hasznosítani tudja.