Hertha: volt, akit Dárdai Pál nem akart magával vinni

Vágólapra másolva!
2015.07.20. 09:33
Megérkezett a schladmingi edzőtáborba és meg is tartotta első gyakorlását Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC. A német élvonalbeli labdarúgócsapatra három felkészülési mérkőzés vár is Ausztriában. A keret nem minden tagja tarthatott a többiekkel.

Szami Allagui, Anisz Ben-Hatira, Julian Schieber és Tolga Cigerci sérülés miatt nem utazhatott el a többiekkel, míg Sandro Wagnertől és Peter Niemeyertől továbbra is szeretne megszabadulni a klub – őket Dárdai Pál és Michael Preetz sportigazgató az U23-as csapathoz irányította erre a hétre.

Továbbra is a kerettel készül a három fiatal, Maximilian Mittelstädt, Shawn Kauter és Florian Kohls, valamint néhány olyan játékos, akiről az a hír járta, hogy távoznak.

Ronnynak „olyan képességei vannak, hogy egyszerűen nem hagyhattam Berlinben”, Johannes van den Bergh pedig „nagyon jól edzett” az utóbbi napokban – indokolta a két játékos utazását Dárdai, aki magával vitte a szintén a lehetséges távozók között emlegetett Rune Jarstein kapust is.

„Az edzőtábor jelentős részben a támadójáték csiszolására épül – adott rövid ízelítőt a csapat előtt álló hét programjából Dárdai, akinek szavait a védő Sebastian Langkamp így folytatta: – A legutóbbi szezonban a védelem jól működött, most meg kell tennünk a következő lépést. Ha több gólt akarunk szerezni, többet kell birtokolnunk a labdát, és ehhez változás szükséges a játékrendszerünkben.”

A hét felkészülési mérkőzésein az osztrák Grödig, az angol Fulham és a török Akhisar Belediyespor lesz a berliniek ellenfele. Az első tétmérkőzés, az Arminia Bielefeld elleni Német Kupa-találkozó augusztus 10-én vár a berlini csapatra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik