Joachim Löw 2014-ig marad a Nationalelf élén

Vágólapra másolva!
2011.03.15. 14:43
null
Löwben bíznak a német szövetség vezetői<br />(Fotó: Action Images)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) bejelentette, hogy Joachim Löw szövetségi kapitánnyal szerződést hosszabbítottak, így 2014-ig a jelenleg 51 éves szakember irányítja a Nationalelfet.

„Tárgyalásaink után ismét világossá vált, milyen nagyfokú az egymás irányában érzett bizalmunk – nyilatkozta Theo Zwanziger, a DFB elnöke. – Sok sikert kívánok szövetségi kapitányunknak, Joachim Löwnek, az egész szakmai stábnak és a csapatmenedzseri pozíciót betöltő Oliver Bierhoffnak is az Eb-selejtezőkre, a lengyel-ukrán rendezésű Európa-bajnokságra, majd a brazíliai világbajnokságra."

Löw szerződése 2012-ben járt volna le, de mindkét fél szerette volna elkerülni a tavalyi vb alatt történteket (a dél-afrikai tornán szinte végig beszédtémát szolgáltatott a lejáró szerződése).

„A szövetséggel való együttműködés mindig jó volt az elmúlt években, és ha akadt is probléma, azt megoldottuk – mondta Löw a Bildnek még a hosszabbítás hivatalossá válása előtt. – Szép jövő előtt áll a fiatal tehetségekkel teli válogatottunk, a DFB pedig egyetért az elképzeléseinkkel. Ezért az Eb utáni időszakra is tervezhetünk, a 2012-es torna egy lépcsőfok lesz a 2014-es vébé felé vezető úton."

Löw 2006 júliusában vette át a német nemzeti csapat irányítását, és a Nationalelf a 2008-as Eb-n ezüst-, a tavalyi vb-n pedig bronzérmet szerzett vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik