Lesz-e „Junifest” a Bayern Münchennél?

Vágólapra másolva!
2011.06.18. 20:44
null
Ribéry feleségével már ott volt az Oktoberfesten, kérdés, lesz-e nyáron is fesztiválhangulat Münchenben <br />(Fotó: Action Images)
Címkék
A Bayern München elnöke, Uli Hoeness már tavasszal kijelentette, hogy a nyáron 60 millió euróért igazolhat az egyesület, a klubot működtető gazdasági társaság első embere, Karl-Heinz Rummenigge ugyanakkor leszögezte: a német rekordbajnok egyetlen kulcsjátékosától sem válik meg, Arjen Robben és Franck Ribéry maradását pedig kifejezetten garantálja.

 

Bár immáron négy és fél éve minden hazai mérkőzés előtt kitehetik a „Megtelt!" táblát az Allianz Arenában, ez messze nem azt jelenti, hogy elégedettek lennének a népek a bajnokságban elért harmadik helyezéssel és a kupakudarcokkal (tulajdonképpen az ekkora kluboknál akkor elégedettek csak a fanok és a vezetők, ha mindegyik sorozatban diadalmaskodtak, nem mellesleg parádés játékkal). Louis van Gaal mester ennek megfelelően már a hivatalosan június 30-ig tartó idény végét sem érte meg, és honfitársa, Andries Jonker ugrott be a helyére, aki nemsokára a második csapathoz kerül. Az új tréner– mint az március óta köztudott – Jupp Heynckes lesz, aki kétszer is irányította már a müncheni együttest.

Nem vádolható tehát tétlenkedéssel a vezetőség, már csak azért sem, mert az Uli Hoeness által beígért summa felét már el is költötte. A Schalke csodakapusáért, Manuel Neuerért 22 millió eurót fizetett, amely summa, tekintettel a játékos parádés képességeire, nem tekinthető kidobott pénznek. Mivel felmérte, hogy a portugál Fábio Coentraót aligha tudja megfizetni, 5.5 millió euróért leigazolta a klub a Genoától Rafinhát, aki korábban szintén a Schalkéban futballozott. Meglehet, a brazil a kispadra érkezett, mert több forrás is arról számolt be mg tavasszal, hogy megállapodott a Bayern az Ajaxszal a szintén jobb oldali védő Gregory van der Wiel leigazolásáról.

Nem tűnik rossz vételnek a Bundesliga 2 gólkirályának, a 22 esztendős Nils Petersennek megszerzése sem: a német támadóért 2.8 milliót fizettek az Energie Cottbusnak. Visszatért kölcsönből az osztrák középső középpályás-ígéret, David Alaba, akinek íziben meg is hosszabbították szerződését egészen 2016 nyaráig. Mindez nem jelenti azt, hogy marad is a következő idényre, lévén Heynckes alighanem hozza magával a hasonló poszton szereplő chilei Arturo Vidalt, aki remek idényt zárt, ezért is üldözi őt több európai élcsapat.

Csak az a szép, zöld gyep...
A stadionon nem múlhat a siker, miután ugyanis Pünkösdkor elöntötték azt műhóval a város 2018-as téli olimpiára irányuló pályázatának tv-felvételei miatt, kicserélték a gyepszőnyeget.

A védelem közepére mindenképpen érkezik még egy igazi „nagy név": bár korábban kész tényként kezelte a média, hogy a Manchester Cityből megszerzik a bajorok Jérome Boatenget, akivel már meg is egyeztek fizetéséről, csak éppen az angolok 20 milliót kérnek a felajánlott 12.5 millió helyett. A héten már arról lehetett olvasni, hogy helyette a Chelsea-ből Alex lehet a „bőrnadrágos" hátvédsor új oszlopa. A Robben, Ribéry páros sérülékenysége miatt kell még egy szélső is, aki minden bizonnyal a japán Uszami Takasi lesz, akiért 2-3 milliót kell majd fizetni a Gamba Oszakának. Az ő alternatívája egyébként a Lille-ben játszó belga tehetség, Eden Hazard.

Rajtuk kívül felvetődött még a német sajtóban a fiatal francia középső védő, Raphaël Varane (Lens) leigazolása – érte a Real Madrid és a Manchester United is érdeklődik –; és a két középpályás, Tom Overtoom (Ajax II) és Steven Defour (Standard Liége), valamint a belga hátvéd, Nicolas Lombaerts (Zenit) megszerzésének lehetősége is. A jövőt szem előtt tartva vásárolták meg Ivica Vastic fiát, az osztrák éket, Toni Vasticot a Blackburn U18-tól.

Nézzük a távozókat! A legutóbbi időkben nem sok sót megevő Miroslav Klose érdemei elismerése mellett a Lazióhoz távozott, a fiatal kapus, Thomas Kraft a Herthához, az egykori nagy ígéret szűrővel, Andreas Ottllal egyetemben. Hamit Altintop szintén ingyen távozott, szerződése lejártával, csodamód a Real Madridhoz; a 21 éves török karmesterért, Mehmet Ekiciért viszont ötmilliót fizetett a Werder. Egyetlen müncheni klasszisért jelentkeztek be mindezidáig: Bastian Schweinsteigert a Milan szemelte ki.

Ha júniusban érkezik még két megfelelő, Bayern-szintű játékos (magyarán Jerome Boateng és Vidal) a Heynckes-csapat tengelyébe, melléjük egy villámléptű szélső, és befut Van der Wiel is (transzferológiailag igazi „Junifest" lenne ez a münchenieknek!), akkor nagy reményekkel nézhetnek a következő bajnokság és Bajnokok Ligája-sorozat elé a Bayern-hívek.

Már csak arra kell figyelniük az Oktoberfest nagy koccintgatásai közben, hogy ne csak egymás, kedvenceik egészségére is igyanak...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik