Lewandowski: Ha Bajner nálunk játszik, biztos tehetséges

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.17. 18:45
null
Robert Lewandowski a legjobb kelet-európai futballistának járó trófeával (Fotó: Seba Tataru/Ripensia Sport Magazin)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Borussia Dortmund támadóját, Robert Lewandowskit választották 2013 legjobb kelet-európai játékosává. A lengyel válogatott csatár a trófea átvételekor a Nemzeti Sport Online kérdésére is válaszolt a díjat alapító temesvári Ripensia magazin közvetítésével.

 

A nyáron a Bayern Münchenbe szerződő játékos – aki Mario Mandzukicot és Edin Dzekót előzte meg a voksoláson – felnevetett, amikor az őt kérdező újságírónak a következő közmondás hagyta el a száját: „lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát”.

„Ez egy régi lengyel kifejezés, amely mögött gyönyörű történet áll. Nekem, mint futballistának ezek a szavak más, de ugyanolyan fontos jelentéssel bírnak – mondta a mosolygós Lewandowski a Ripensia Sport Magazin újságírójának, Sergiu Suciunak, majd kitért a Dortmund II-t erősítő Bajner Bálintra is. – Tudom, hogy Bálint a második csapatban játszik, volt rá példa, hogy velünk edzett. Ha jól tudom, egy-két meccsen már a Bundesligában is pályára lépett. Nem igazán tartom vele a kapcsolatot, de biztos tehetséges játékos, ha nálunk játszik. Ráadásul fiatal, rengeteg ideje van még, hogy az első csapatban is bizonyíthasson.”

Lewandowski elmondta, hogy a szezon hátralévő részében azon lesz, hogy minél sikeresebb idényt zárjon a Dortmunddal, leendő csapatával, a Bayern Münchennel csak a nyártól foglalkozik. A lengyel klasszis hozzátette, szerinte a házigazda Brazília a világbajnokság legnagyobb esélyese, de örülne, ha a németek sikerével zárulna a vb, hiszen rengeteg barátja játszik a Nationalelfben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik