Mainz: nagy visszaesés Szalai és társai teljesítményében

Vágólapra másolva!
2011.01.28. 15:26
A német Kicker hosszabb elemzést készített a 2010–2011-es Bundesliga-idényt fantasztikusan kezdő, de az utóbbi időben gödörben lévő Mainz labdarúgócsapatáról. A szaklap elemzése szerint a visszaesés többek között a helyzetek kialakítása és azok kihasználása terén is óriási – magyarázat lehet, hogy a csatárok (Schürrle, Szalai, Risse, Allagui és Rasmussen) közül a legidősebb is csak 25 éves és viszonylag rutintalan, így szélsőségesen ingadozik a teljesítményük is.

„Schürrle, Risse, Szalai, Allagui és Rasmussen még tapasztalatlannak számít a Bundesligában, és ez látszik a teljesítményükön is. Sokszor hiányzik a megfelelő higgadtság a befejezéseknél. Látványos a kidolgozott ziccerek számának csökkenése, meccsenként 6.6-ról 4.5-re, és azok kihasználási százalékának romlása – 39.1-ről 22.2 százalék – is" – írja a Kicker szakírója, Uwe Röser.

A Mainz hét bajnoki győzelemmel kezdte a szezont, de már ötször kikapott hazai pályán – a csapat látványosan szenved felállt és fegyelmezett védelmek ellen –, a tavaszi idényt pedig két 1–0-s vereséggel nyitotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik