Michael Ballack: A búcsúmeccsem egy nagy komédia!

Vágólapra másolva!
2011.06.17. 21:35
null
Úgy tűnik, Ballackot nem láthatjuk többet a német válogatott mezében (Fotó: Action Images)
Egy nappal azután, hogy a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw kijelentette, hogy a továbbiakban egyáltalán nem számol Michael Ballackkal, de a brazilok ellen elbúcsúzhat a karmester a nemzeti csapattól, egy igencsak meglepő Ballack-nyilatkozat látott napvilágot.

Alaposan kiakadt ugyanis a német labdarúgás közelmúltjának egyik legnagyobb alakja, aki szemmel láthatóan nehezen viseli, hogy 2010-ben véget ért válogatottbeli karrierje.

„Ezt az álszentséget nem lehet felülmúlni! – nyilatkozta Michael Ballack. – A bejelentés tartalma és körülményei jól jelzik, hogy mit érek a kapitány szemében tavalyi sérülésem óta. Teljesen megdöbbentem, hatalmasat csalódtam Löwben. A búcsúmeccsem is egy bohózat, egy komédia, már régen megállapodtak a brazilokkal erről a találkozóról. Mekkora álszentség! Nem tudom elfogadni ezt az ajánlatot, bármennyire is sajnálom a rajongóimat!”

„Szégyen, ahogyan Michael reagált – nyilatkozta a Német Labdarúgó-szövetség, a DFB főtitkára, Wolfgang Niersbach. – Március végén nyíltan, egyértelműen megbeszélte ezt a dolgot a kapitánnyal, aki leszögezte, már csak egyetlen mérkőzésről lehet szó.”

Ballack 1999 és 2010 között 98 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, összesen 42 gólt szerzett ezeken a mérkőzéseken. A Nationalelffel három kontinenstornán és két világbajnokságon is megfordult. Utoljára a 2010 márciusában rendezett Argentína elleni találkozón lépett pályára a válogatott színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik