A Dortmund egy góllal is továbbjutott a Német Kupában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.11. 20:44
null
Aubameyang joggal örvendezett. A góljával továbbjutott a Dortmund (fotó: Reuters)
A Német Kupa negyeddöntőjében az Eintracht Frankfurt otthon fogadta a Borussia Dortmundot, a tét az elődöntőbe jutás volt. Hiába küzdött azonban remekül a Frankfurt, az akaratát jobban érvényesítő fekete-sárgák Aubameyang góljával nyertek, és bejutottak az elődöntőbe.

NÉMETORSZÁG, NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Eintracht Frankfurt–Borussia Dortmund 0–1 (0–0)
Frankfurt
Eintracht Frankfurt:
Trapp – S. Jung, Zambrano, Madlung, Djakpa – Russ – Rode, Flum (Weis, 83.) – Meier – Aigner, Kadlec (Rosenthal, a szünetben)
Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, M. Friedrich, Papasztathopulosz, Schmelzer – Kehl, Sahin – Aubameyang (Schieber, 94.), H. Mhitarjan (Hofmann, 89.), Grosskreutz – Lewandowski
G: Aubameyang (83.)
TOVÁBBJUTOTT: a BORUSSIA DORTMUND

A sérüléstől sújtott Dortmund ellen a Frankfurt kezdte valamivel élénkebben a mérkőzést. Az első tizenöt percben inkább a hazaiak akarata érvényesült. A második negyedórában ellaposodott a meccs, és bár óriási volt a küzdelem, ritkán alakult ki folyamatos játék, helyzetekről pedig nem is lehetett beszámolni.

Aztán az első fél óra végén átvette a játék irányítását a Dortmund. Egyre-másra vezette a veszélyes akciókat a Frankfurt kapuja elé, csakhogy a dortmundiak többnyire már messziről elvállalták a lövést, amelyek vagy mellé mentek, vagy Trapp kapus könnyű zsákmányává váltak.

Az első félidő élénk játékot igen, de gólt nem hozott. 0–0

A második félidőt is egyértelműen aktívabban kezdte a Frankfurt. Izgalmassá vált a meccs, felváltva kerültek veszélybe a kapuk. Egyre paprikásabb lett a hangulat is, elég sokat foglalkoztak egymással a játékosok, sok volt a fetrengés, a vitatkozás.

A helyzetek megvoltak, csakhogy az irányzékkal mind a két csapatnál gondok voltak, sokszor az erős löketek messze elkerülték a kaput. A félidő utolsó tíz percére veszélyesebb lett a Dortmund, egyre több lehetősége adódott a vendégek csatárainak.

Levegőben lógott a hosszabbítás, de a Dortmund nem akart túlórázni, támadott a győztes gólért. Az erőfeszítést pedig siker koronázta, és a 83. percben meg is szerezte a vezetést. Jobb oldali szöglet után Kehl csúsztatott a hosszú sarok felé, ahol a bal kapufánál érkezett Aubameyang, és két lépésről a hálóba fejelt. 0–1

PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG GÓLJA

Rettentően kevés ideje maradt a kissé hitehagyott Frankfurtnak ahhoz, hogy kiegyenlítsen, de a rutinos Dortmund jól tartotta a labdát, a Frankfurt helyzetbe sem tudott kerülni. Ezzel a győzelmet jobban akaró vendégek megérdemelten nyertek, és bejutottak a Német Kupa elődöntőjébe.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Vége a mérkőzésnek, nyert a Dortmund, és bejutott a Német Kupa elődöntőjébe. 0–1
93. perc:
Még egy csere. Aubameyang helyett jött időhúzó célzattal Schieber.
92. perc:Aubameyang kapott még egy sárga lapot.
90. perc:
Három perc lesz a ráadás.
89. perc: Cserélt a Dortmund, Mhitarjan helyett Hofmann a pályán.
86. perc:
Aigner tálalt Rosenthal elé, a hazaiak csatára azonban messze fölé lőtt 25 méterről.
83. perc: Flum helyett Weis lépett pályára a Frankfurtban.
83. perc: GÓÓÓÓÓÓL! VEZET A DORTMUND! Jobb oldali szöglet után Kehl csúsztatott a hosszú sarok felé, ahol a bal kapufánál érkezett Aubameyang, és két lépésről a hálóba fejelt. 0–1
80. perc:
Mhitarjan került ziccerbe 12 méterre a Frankfurt kapujától, de a kimozduló Trapp lábbal hárított.
78. perc:
Veszélyes dortmundi ellenakció után Lewandowski került óriási gólhelyzetbe, de Madlung lába még odaért, így csak szöglet lett a dologból.
77. perc: Schmelzer csúszott be rossz ütemben Rode elé, ezért a szabálytalanságért sárga lapot kapott.
72. perc: Lewandowski térült-fordult, Flum felvágta. A Frankfurt játékosa sárga lapot kapott.
69. perc:
Lewandowski szépségdíjas módon ugrott fejest a fűbe a tizenhatoson belül, de a bíró nem értékelte a mutatványt, nem adott tizenegyest. Elképzelhető, hogy Madlung szabálytalan volt, de Lewandowski annyira látványosat esett, hogy senki sem hitt neki...
63. perc:
Mhitarjan lövése néhány méterről fejbe találta Zambranót, aki elterült a füvön, és hosszasan ápolták.
62. perc:
Weidenfeller cselezgetett hajmeresztően a tizenhatosán belül, és csak kevésen múlott, hogy a Frankfurt nem szerzett gólt a könnyelmű megmozdulásból.
60. perc:
Jürgen Klopp fogja a fejét... Lewandowski maradt a földön Zambrano könyökösnek látszó megmozdulása után. A lengyel játékos rövid ápolás után visszatért a pályára.
58. perc: Meier került helyzetbe, csakhogy nem találta meg 10 méterre a dortmundi kaputól, hogy hol tudná ellőni a labdát, így a védők felszabadítottak.
56. perc:
Sahin ívelhetett szabadrúgást a Frankfurt kapuja elé. A bal kapufa közelében érkezett Papasztathopulosz, aki az ötös sarkánál elérte ugyan a labdát, csakhogy lábáról a kapu mellé szállt.
49. perc:
Ez helyzet volt! Jung futott be az üres területre a jobb oldalon, kapta is a labdát, amelyet 22 méterről kapura zúdított, de az irányzékba hiba csúszott, kirúgással jöhetett a Dortmund.
46. perc: A szünetben cserélt a Frankfurt, Kadlec helyett Rosenthal a pályán.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.
45. perc: Vége az első félidőnek, nincs gól. 0–0
44. perc:
Gyors egymásutánban Pyszczek és Lewandowski is gólt lőhetett volna, de hibáztak.
39. perc:
Nyom a Dortmund! Ezúttal Grosskreutz kapott labdát a tizenhatos előterében, majd a tizenhatos vonalához érve lőtt, csakhogy gyatrán találta el a labdát, amely kicsivel fölé szállt.
38. perc:
Mhitarjan került helyzetbe a hazaiak ötösének környékén, ám csúnyán eltörte a labdát. Az eset után összeszólalkozott Zambrano és Lewandowski, a bíró pedig kibékítette a kakaskodókat.
36. perc:
Újabb veszélyes dortmundi lövés ment a frankfurti kapura. Ezúttal Kehl próbálkozott, de a középre tartó löket Trapp zsákmányává vált.
34. perc:
Szabadrúgáshoz jutott a Dortmund 25 méterre a Frankfurt kapujától. Sahin lövése veszélytelen volt, mellé szállt.
31. perc:
Grosskreutz lőtt az ellentámadásból kiválóan, Trapp szögletre mentett.
30. perc:
Jung adott remekül középre jobbról, Rode érkezett 7 méterre a kaputól, de nem találta el a labdát.
28. perc:
Schmelzer ívelt a kapu elé, ami csemege volt Trappnak.
Óriási a küzdelem, de nagyon csapkodó a játék.

15. perc:Papasztathopuloszt rázta át Rode, ezért csak szabálytalankodni tudott vele. Járt a sárga.
14. perc: Russ kapott sárga lapot, mert felrúgta Mhitarjant.
12. perc:
Aubameyang remek labdáját Mhitarjan lőtte rá, csakhogy jó négy méterrel mellé.
7. perc: Flum
rosszul lépett, fájdalmasan feküdt a földön. Ápolásra szorul.
4. perc:
Djakpa lövése jócskán mellé pattogott, semmilyen veszélyt nem jelentett.
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik